vestnik

(NAPOVED) V današnjem Vestniku preberite

Vestnik.si, 9. 5. 2024
Denis Malačič
Vestnik, 9. 5. 2024
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- V novem Vestniku med drugim pišemo o novostih pri obveščanju patronažne službe o rojstvu otroka. Smrt dojenčice na Goričkem, ki ni imela oskrbe patronažne službe, zato ker ta ni bila obveščena o njenem rojstvu, je vsaj nekoliko posegla v okorelost nekaterih zdravstvenih ustanov. Zganili so se tudi v soboški porodnišnici, kjer so uvedli obrazec za pisno obveščanje patronažnih služb.
- Podjetje Panvita oziroma njen 51-odstotni delež je kupil hrvaški velikan in novinec v dejavnosti, skupina Mplus. Ta je za nakup odštela 50 milijonov evrov. Sedež in vodstvo ostajata v Rakičanu.
-Poročali smo že o stečaju podjetja Mode Mi&lan iz Gornjih Petrovec. Zdaj je znano, da je med upniki tudi nekdanji direktor in lastnik Milan Mörec. Ta je prijavil za nekaj manj kot 219 tisoč evrov terjatev, priznanih mu je bilo nekaj več kot 98 tisoč evrov. Celoten postopek bo končan predvidoma do marca 2026, zaposleni pa bi lahko bili poplačani že prihodnje leto.
- Ob mednarodnem dnevu babic in mednarodnem dnevu medicinskih sester bo krovna stanovska organizacija Zbornica Zveza na jutrišnji slovesnosti najzaslužnejšim podelila najvišje priznanje, zlati znak. Letos ga bosta prejeli tudi dve dobitnici iz Pomurja, to sta Renata Škrget iz Zdravstvenega doma Ljutomer ter Karolina Kovač iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik ali nas pokličete na 02 545 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop. 
napoved Vestnik