vestnik

Obravnavali dve delovni nesreči in samomor

Vestnik.si, 9. 5. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, prometno nesrečo, v kateri se je pri padcu poškodovala kolesarka, tri kazniva dejanja, kršitev javnega reda in miru, dve delovni nesreči, samomor in tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali dve poškodovanji tuje stvari ter kaznivo dejanje tatvine. Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju, kršitelj pa se je ob intervenciji policistov pomiril. 

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti vozniku zasegli avtomobil, ugotovljeno je bilo še, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota. 

Med 6. in 19. majem poteka nacionalna akcija "Mikromobilnost", v kateri policisti poostreno nadzirajo in ugotavljajo morebitne kršitve kolesarjev, voznikov e-koles, e-skirojev ter peščev, na drugi strani pa tudi morebitne kršitve voznikov motornih koles do šibkejših udeležencev. Vse v cestnem prometu zato pozivajo, da upoštevajo cestno-prometne predpise in tako skrbijo za varnost vseh udeležencev v prometu.

kronika-pomurskih-policistov pums