vestnik

SŽNL: Črno-bele že državne prvakinje!

Vestnik.si, 28. 4. 2024
Arhiv kluba
Črno-bele so potrdile nov naslov državnih prvakinj.
Šport

V 21. krogu slovenske ženske nogometne lige so si igralke ŽNK Mura Nona že štiri kroge pred koncem zagotovile rekordni enajsti naslov državnih prvakinj, potem ko so v Ljubljani ugnale ŽNK Ljubljana z 1 : 0 in imajo že neulovljivih štirinajst točk prednosti pred Olimpijo, ki je druga, in s katero imajo tudi boljše medsebojno razmerje.

ŽNK Ljubljana - ŽNK Mura Nona 0 : 1 (0 : 1)

Pomožno igrišče z umetno travo na stadionu Ilirija Ljubljana, 100 gledalcev, sodnik: Žiga Bizjak (Dobravlje).

Strelka: Kolbl (32).

Rumeni kartoni: Kern; Vindišar, Malakhova. 

ŽNK Ljubljana: Begić, Šmid (Andlovic, 74), Dasović Ravnik, Petrič, Zakrajšek, Intihar (Koprivnikar, 74) Kumalić, Kern, Pintarič, Kastelec, Turk kap. Trenerka: Lucija Grad.

ŽNK Mura Nona: Kocijan, Đorđević, E. Kos, Kolbl kap., L. Kos, Rakovec (Sok, 85), Vindišar, Šoštarič Karič (Vilčnik, 60), Hrga, Dolinar (Hofman, 81), Malakhova. Trener: Vladimir Kokol. 

Ljubljančanke so v prvih dvajsetih minutah še nudile dober odpor in dvakrat celo zagrozile z nevarnim strelom proti vratom, a se je z obrambo obakrat izkazala vratarka gostij Iva Kocijan. 

Nato so nove in stare prvakinje vzpostavile prevlado in kaj kmalu že prišle do zadetka. V 32. minuti je nekoliko po desni strani pobegnila kapetanka Špela Kolbl in nezaustavljivo zabila žogo v mrežo.

Kocijanova je bila na pravem mestu še v 68. minuti po nevarnem strelu gostiteljic, v 70. minuti pa bi Sobočanke lahko povišale prednost po lepi akciji Dolinarjeve, Kolblove in Vilčnikove, a je zadnja iz bližine streljala mimo vrat. 

Po koncu tekme so nekatere ljubljanske igralke popadale po tleh, Sobočanke pa so se mirno razveselile novega naslova. 

Isti ekipi se bosta še srečali v finalu pokalnega tekmovanja. 

Arhiv kluba
Črno-bele so potrdile nov naslov državnih prvakinj.
sžnl žnk-ljubljana žnk-mura-nona 21.-krog državne-prvakinje