vestnik

Kralj Karel III. preveč zaseden, da bi se v Londonu srečal z najmlajšim sinom

D.K., 8. 5. 2024
Profimedia
Harry je že prispel v London.
Zabava

39-letni princ Harry se bo v teh dneh udeležil praznovanja ob 10. obletnici iger Invictus Games, Številni so pričakovali, da bo svoje obveznosti združil z obiskom očeta, pa se to ne bo zgodilo. Medtem je Buckinghamska palača razkrila, da bo Karel III. naslednji teden na skupni slovesnosti imenoval Williama za polkovnika starega polka princa Harryja.

Včeraj zvečer je Buckinghamska palača sporočila, da se bosta princ William in njegov oče udeležila skupnega dogodka naslednji teden, kjer bo dedič postal poveljnik prekooceanskih sil vojaškega letalstva. Pred odločitvijo princa Harryja, da se pred štirimi leti umakne iz kraljevega življenja, se je sicer predvidevalo, da bo prevzel vlogo, ki mu bo omogočila vodenje polka, s katerim je bil na turneji po Afganistanu do leta 2014.

Obvestilo, da bo kralj Karel III. vlogo, ki jo je opravljal 31 let, predal svojemu najstarejšemu sinu, je prišlo le dve uri po tem, ko je dejal, da je preveč zaposlen, da bi se srečal s svojim najmlajšim sinom.

Po številnih ugibanjih o tem, ali bo vojvoda obiskal svojega očeta, ki ga je nazadnje videl februarja po njegovi šokantni diagnozi, je Harryjev tiskovni predstavnik potrdil, da ne bo časa za ponovno srečanje. "Kot odgovor na številna poizvedovanja in nenehna ugibanja, ali se bo vojvoda susseški med njegovo vrnitvijo v Združeno kraljestvo sestal tudi s svojim očetom, sporočamo, da žal to ne bo mogoče, saj ima njegovo visočanstvo preveč obveznosti," je za Page Six povedal Harryjev tiskovni predstavnik. Ob tem je še dodal, da Harry seveda razume, da ima njegov oče številne obveznosti in prioritete, ter upa, da se bosta kmalu znova srečala.