vestnik

29-letnika so našli mrtvega tik pod vrhom gore

R.T., 18. 9. 2023
Profimedia
Fotografija je simbolična
Črna kronika

Starša 29-letnega Michaela P. iz Linza na severu Avstrije sta v nedeljo obvestila policijo, ker se njun sin ni vrnil domov s trodnevnega pohoda po gorah.

Michael si je za štartno točko izbral jezero Almsee. Od tam se je nameraval podati na trodnevno turo po grebenih več vrhov, Neunerkogel (1904 metrov) Zehnerkogel (1929 metrov), Elferkogel (2038 metrov), Zwölferkogel (2099 metro) in Einserkogel (1945 metrov). Ker se še v nedeljo ni javil staršem in prijateljem, so starši poklicali policijo, ti pa so začeli z obsežno iskalno akcijo, v katero so bili vključeni gorski reševalci, psi, helikopterja in droni, poroča Krone Zeitung.

Ko so ugotovili, da se je na vrhu gore  Föhrengrabeneck vpisal v knjižico obiskovalcev, so ocenili, da je najverjetneje spremenil svoj načrt. Že tako veliko območje iskanja so še razširili. Medtem so prijatelji pogrešanega na spletu in po telefonu spraševali druge pohodnike, če so v četrtek, petek ali v soboto opazili Michaela. Eden izmed pohodnikov je omenil, da je v nedeljo slišal krike v okolici gore Föhrengrabeneck. Helikopter je v nedeljo popoldan še enkrat preletel to območje, a ni našel sledi o Michaelu. Z iskanjem so nadaljevali danes zjutraj. Nekaj pred poldnevom je sledila žalostna novica. Pogrešanega so našli mrtvega pod skalami, približno 100 metrov od vrha gore Föhrengrabeneck, verjetno je padel kmalu po vpisu v knjigo.

Kaj zdaj berejo drugi