vestnik

Kljub pomembni zmagi zelo slabe novice za Dallas, tega ni pričakoval nihče! (video)

ku, 16. 3. 2023
Profimedia
Slovenci v tujini

Dallas je po podaljšku premagal San Antonio, že pred tekmo pa prejel slabe novice.

Močno oslabljeni košarkarji Dallasa - še na tretji tekmi zapored je zaradi poškodbe stegenske mišice manjkal tudi Luka Dončić - so po podaljšku uspeli premagati San Antonio s 137:128 in priti do pomembne zmage v boju za končnico. 

Poleg Dončića so na tekmi manjkali še Kyrie Irving, Tim Hardaway in Markieff Morris, tokrat pa je zablestel Christian Wood, ki je bil z 28 točkami najučinkovitejši strelec, k temu je dodal še 13 skokov. Zelo učinkovit je bil tudi Dwight Powell, ki je dodal 22 točk, zadel pa je vseh 8 metov iz igre. Za ključni člen v podaljšku se je izkazal Reggie Bullock, ki je v pravem trenutku zadel dve trojki.

A kljub zmagi Dallasa stanje v ekipi še zdaleč ni rožnato. Še najbolj je šokirala poškodba Kyrieja Irvinga. Najprej so pri Dallasu mislili, da gre le za manjšo bolečino, a kot je razkril izkušeni zvezdnik, zadeva še zdaleč ni tako nedolžna. "Bomo videli, a trenutno ni videti dobro. Gre za poškodbo stopala, vse skupaj bo trajalo dlje, kot smo vsi skupaj mislili. Gre za bolečino okrog palca na nogi, napačno sem stopil v New Orleansu. Želim se popolnoma pozdraviti, moram poskrbeti za poškodbo in za svoja stopala. Vsi mi, ki smo poškodovani, bi raje igrali, a najprej moramo poskrbeti za svoje zdravje," je povedal Irving.

Kaj zdaj berejo drugi