vestnik

V Ljubljani na bankomatu pozabil neverjetnih 1500 evrov

S.R., 19. 4. 2024
Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična
Slovenija

Pošteni najditelj je bogastvo, ki ga je nekdo pozabil pobrati iz reže bankomata, odnesel na policijo. Dogodek se je zgodil v sredo.

Tovrstna pozabljivost ni nič novega, pri dvigovanju gotovine na bankomatu se rado zgodi, da kakšen posameznik pozabi na svojo imovino in strumno odkoraka naprej, brez da bi pobasal denar, a ta primer iz Ljubljane bo zagotovo odšel v anale.

Kot poročajo na hrvaškem portalu GPMaljevac, so v uredništvo prejeli obvestilo zvestega bralca, da je na bankomatu na Sojerjevi ulici v ljubljanski Šiški naletel na osupljivo najdbo. V reži bankomata ga je pričakalo kar 1500 evrov, ki jih je kot kaže z računa dvignila oseba pred njim, a je nato na šop bankovcev pozabila. Pošteni najditelj naj bi nato pozabljen denar odnesel na Policijsko postajo Šiška, kjer zdaj čakajo, da se oglasi lastnik. Oseba mora seveda dokazati, da je denar njen, denimo z bančnim izpiskom. Denar je tako trenutno na varnem, a ne v pravih rokah.

Za pojasnila o osupljivi najdbi smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Ljubljana, kjer so nam potrdili, da je občan v sredo na PP Ljubljana Šiška »dejansko prinesel 1500 evrov gotovine, ki je bila najdena na bančnem avtomatu v Šiški.« Policisti trenutno preko ustreznih ustanov še vedno ugotavljajo, kdo je lastnik najdene gotovine, je pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec.

Policisti morebitnega lastnika pozivajo, da se lahko predhodno z ustreznimi dokazili zglasi na Policijsko postajo Ljubljana Šiška na Podutiški cesti 88 v Ljubljani in tako pripomore k hitrejši vrnitvi najdenih predmetov.

Kako ravnati ob takšni najdbi?

Če na bankomatu najdemo pozabljen denar, ga sicer lahko denemo v žep, a le začasno, kolikor traja pot do najbližje policijske postaje. V kolikor to ni mogoče, pa se lahko pokliče na policijsko postajo ali interventno številko 113 in se policistom sporoči, kje lahko denar prevzamejo. V kolikor gre za bankomat v bližini banke, se gotovino lahko odnese tudi na banko. Vsekakor pa ne gre izkoristiti priložnosti za lastno bogatenje, po navedbah policije je namreč treba z izgubljenimi stvarmi ravnati v skladu s predpisi. »Dejanje, v katerem si kdo prilasti tujo stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, je nezakonito,« nam je že pred leti pojasnil nekdanji tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.