vestnik

14. avgust bo dan solidarnosti in dela prost dan

Vestnik.si, 8. 8. 2023
Jure Zauneker
Robert Golob
Aktualno

Odločitev so sprejeli na izredni seji vlade.

Premier Robert Golob je preko družbenega omrežja Instagram sporočil, da bo letošnji 14. avgust označen za dan solidarnosti, obenem pa bo tudi dela prost dan. Odločitev je bila sprejeta, zato da se prizadetim in prostovoljcem v duhu solidarnosti omogoči pomoč pri odpravljanju posledic naravne nesreče.

Kot je Golob povedal v videonagovoru na Instagramu, so dobili v zadnjih dneh od ljudi ogromno pobud in predlogov, kako naj se vlada odzove na ujmo, ki je v zadnjih dneh prizadela Slovenijo. Eden teh je bil, da se 14. avgust razglasi za dela prost dan, da lahko vsi pokažemo prizadetim v ujmi, da niso ostali sami.

"In ja, vlada se je odločila, da bo 14. avgust dan solidarnosti. Dan, ko bo cela Slovenija stopila skupaj in ko bo vsak od nas po svojih močeh prispeval svoj delež. Prepričan sem, da Slovenija to zmore," je dejal Golob.

Gre za prihodnji ponedeljek, s tem pa bodo ob vikendu pred tem in torkovem prazniku Marijinega vnebovzetja v kosu prosti štirje dnevi.

Zapisal je še, da si želijo, da Slovenija te težke in naporne dni zaključi v duhu solidarnosti. "Da pomagamo znancu, sosedu, prijatelju, vsem, ki so jih prizadele hude poplave. In zato bo 14. avgust dan solidarnosti in dela prost dan," je razložil Golob. 

robert-golob poplave vlada dan-solidarnosti