vestnik

24. junija v Mačkovcih državno prvenstvo v motokrosu

Vida Toš, 12. 6. 2018
Aleš Cipot
AMD Štefan Kovač Murska Sobota
Aktualno

Vozil bo tudi Tim Gajser

Avtomoto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote, ki letos obeležuje sedem desetletij delovanja, je tisto, ki se je odločilo, da bo že nekoč - natančneje pred pol stoletja - zelo znano motokros stezo v Mačkovcih spet uredilo in ji vrnilo gnečo na in ob njej.

9c44e7b923dbdab8de57141e79b38255
Aleš Cipot
Tomaž Trajbarič, predsednik AMD Štefan Kovač Murska Sobota.


Tako so, pravi predsednik omenjenega AMD, Tomaž Trajbarič, progo, ki je bila v slabem stanju, uspeli urediti tako daleč, da so ji vrnili nekdanji sijaj. Na omenjeni progi vsako sredo, soboto in nedeljo ter med slovenskimi in avstrijskimi državnimi prazniki potekajo treningi, ki so pravzaprav tisto, kar je za motokrosiste najpomembnejše. Pa vendar tudi za opazovalce in navdušence nad motorji in hitrosto pripravljajo marsikaj.


Tako bo zdaj - v nedeljo 24. junija - prav na motokrost stezi v Mačkovcih državno prvenstvo v motokrosu. Trajbarič: "Pričakujemo med 30 in 40 najmlajših motokrositov starostne skupine od 6 do 10 let, pričakujemo pa seveda tudi vse naše motokrosiste s Timom Gajserjem na čelu. Vseh skupaj bo verjetno več kot 100, vozili pa bodo seveda po kategorijah."
Ob 8.00 zjutraj, 24. junija, se bodo tako na stezi v Mačkovcih začeli treningi, ob desetih pa je start prve in kasneje še drugih voženj.

Aleš Cipot
Tiskovna konferenca AMD Štefan Kovač Murska Sobota pred državnim prvenstvom v motokrosu, ki bo v Mačkovcih.
AMD Štefan Kovač MS Motokros Mačkovci tim gajser rok bagoroš