vestnik

(25 let Občine Dobrovnik) Podelili plakete in priznanja najzaslužnejšim

Vestnik.si, 13. 12. 2023
Majda Horvat
Prejemniki plaket Občine Dobrovnik in županovih priznanj.
Aktualno

Plaketo Občine Dobrovnik so prejeli Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Marija Sekereš in Alenka Toplak.

Občina Dobrovnik je včeraj obeležila 25 let svojega delovanja, na slovesnosti, ki je potekala v kulturnem domu pa so podelili tudi plakete Občine Dobrovnik in županova priznanja.

Dogodka so se udeležili Dubravka Kalin, generalna direktorica direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, ki je bila tudi slavnostna govorka, generalna konzulka Madžarske v Sloveniji Gertrud Kelemen, Stanko Baluh iz Urada za narodnosti, župani sosednjih občin, člani občinskega sveta in številni drugi gosti ter domačini.

dobrovnik234
Majda Horvat
Številni udeleženci slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Dobrovnik.

Zbrane sta uvodoma pozdravila župan Marjan Kardinar ter predsednica MSNS Občine Dobrovnik Edit Varga. Kardinar je poudaril, da 25 let delovanja občine pomeni prav toliko let sožitja in iskrenega sodelovanja, ki ga vsi skupaj živijo. Vargova pa je izpostavila, da jubilej zaznamujejo skupna prizadevanja za dobrobit občanov, skupna težnja za sožitje in človeka vredno življenje vseh, ki živijo v občini. 

Kalinova je v svojem govoru izpostavila,  da je Slovenija deveta država v Evropi po intenzivnosti turizma kot pomembne dejavnosti, ki letos kljub poplavam  dosega raven kot ga je imela pred epidemijo. Ta uspeh na direktoratu pripisujejo tudi uspešnemu delovanju turizma na lokalnih ravneh. 

dobrovnik231
Majda Horvat
Slavnostna govornica Dubravka Kalin.

Na slovesnosti so podelili priznanja župana ter plakete Občine Dobrovnik. Priznanja župana so prejeli Strelsko društvo Jezero Dobrovnik, Nogometni klub Dobrovnik,  Tomaž Zemljič za izstopajoče uspehe pri igranju nogometa, Erik Somi za dosežke na Pomurskem galopu ter gasilci PGD Dobrovnik, Žitkovci in Strehovci. Župan je priznanje izročil tudi najuspešnejšim dijaku in dijakinjama v preteklih letih, Sandiju Lazarju iz Žitkovec, Evi Somi ter Niki Vuk iz Dobrovnika.

Plaketo Občine Dobrovnik so prejeli Zavod za okolje in turizem Dobrovnik za prispevek k razvoju turizma, Marija Sekereš za delo v občinski upravi vse od ustanovitve občine in Alenka Toplak za večletno udejstvovanje na področju kulture in dela z mladimi in odraslimi.

dobrovnik23
Majda Horvat
Praznik Občine Dobrovnik, župan Marjan Kardinar ter Edit Varga.

V kulturnem programu so nastopili Porabski Trio Zveze Slovencev na Madžarskem, učenci DOŠ Dobrovnik ter glasbena skupina Prašnati.

dobrovnik232
Majda Horvat
Porabski Trio.

DOBROVNIK občinski-praznik 25-let-delovanja priznanja