vestnik

50 let delovanja Medobčinskega društva invalidov Lendava

M.H., 10. 9. 2023
Majda Horvat
50.obletnica delovanja MDI Lendava
Aktualno

"Biti invalid pomeni soočiti se z ovirami, ki jih marsikdo ne opazi, a mi vemo, da so lahko te ovire pogosto veliko večje in težje premagljive kot se zdi na prvi pogled."

Biti invalid pomeni soočiti se z ovirami, ki jih marsikdo ne opazi, a mi vemo, da so lahko te ovire pogosto veliko večje in težje premagljive kot se zdi na prvi pogled, je na včerajšnji slovesnosti v počastitev 50. obletnice delovanja Medobčinskega društvo invalidov (MDI) Lendava izpostavil predsednik društva Jožef Gjerek. Prireditev, ki je pritegnila veliko udeležencev, je potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, na njej pa so podelili tudi priznanja organizacijam in društvom za dolgoletno sodelovanje z MDI Lendava, in priznanja Zveza delovnih invalidov Slovenije za prizadevno delo pri uresničevanju pravic invalidov ter razvoju in krepitvi medsebojnih humanih odnosov.

mdil1
Majda Horvat
Prejemniki priznanj MDI Lendava

Predsednik društva je v svojem nastopu še podčrtal, da je vse kar delajo v društvu v korist ne le članom, ampak vsej skupnosti.
Zbrane sta nagovorila še predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije (Zveze) Peter Bršek in župan Občine Lendava Janez Magyar. Bršek je izpostavil, da je Zveza z 48 tisoč člani največja organizacija invalidov v Sloveniji ter dejal, da so se morali invalidi na področju civilne družbe nenehno dokazovati. Zahvalila se je tudi za prostovoljne prispevke, ki so jih člani MDI Lendava zbrali za invalide prizadete v poplavah.

MDI4
Majda Horvat
Člani društva so se zahvalili predsedniku Jožefu Gjereku.


Župan Občine Lendava Janez Magyar pa je dejal, da je društvo dalo izjemen prispevek lokalni skupnosti in je, tako Magyar, neprecenljiv vir podpore in pomoči invalidom kraja, delo društva pa vredno vsega spoštovanja zaradi pomoči pri premagovanju raznovrstnih ovir.

mdil2
Majda Horvat
Prejemniki priznanj Zveze

Po nagovorih in podeljenih priznanjih so v kulturnem programu nastopili recitatorki Gabrijela Peček in Jerica Trojak ter člani Folklornega društva Prekmurje Lendava, za veliko smeha pa so na koncu poskrbeli še s skečem.
Priznanja MDI Lendava so prejeli Zveza delovnih invalidov Slovenije, MDI Murska Sobota, MDI Gornja Radgona, MDI Ljutomer, Center za socialno delo Lendava, Dvojezična osnovna šola II Lendava, Zveza kulturnih društev Lendava, Športna zveza Lendava in Društvo upokojencev Lendava.

Priznanja Zveze pa so prejeli MDI Lendava in Občina Lendava za svojo aktivno vlogo pri projektu Občina po meri invalidov in trajno partnerstvo pri izboljševanju življenja invalidov v občini. Prav tako Ivan Časar, Jožef Kuprivec, Magda Vugrinec, Miro Herbst in Marija Balažic.

Majda Horvat
S skečem poskrbeli za obilo smeha.
mdi-lendava 50-let slovesnost