vestnik

50 let skupnega življenja jima je minilo hitro

J. Ž., 10. 4. 2019
Jože Žerdin
Štefan in Vesna Perša. 
Aktualno

Zakonca Perša iz Ižakovec sta se poročila leta 1969. Ob praznovanju zlate poroke sta se udeležila svete maše v soboški stolnici. Slavje pa je potekalo v družinskem krogu. 

Štefan, rojen leta 1946 v Ižakovcih, je po poklicu kmetijski tehnik, žena Vesna, rojena leta 1947 v Razvanju pri Mariboru, pa je izučena za mizarko. Oba sta bila nekaj časa zaposlena v Mariboru, pozneje pa sta se preselila v Ižakovce, kjer sta si zgradila dom. Štefan je bil zaposlen v Živinorejsko veterinarskem zavodu Murska Sobota in v Pomurskih mlekarnah, Vesna pa v vrtcu v Murski Soboti. Perša je že več kot 40 let tudi čebelar, med drugim je prejel odlikovanje prve stopnje Antona Janše. Skupaj z ženo pridelujeta med, ki je bil že večkrat nagrajen.
Štefan Perša je vpet tudi v gasilstvo, dandanes jegasilski veteran Gasilske zveze Beltinci. Bil je tudi predsednik Krajevne skupnosti Ižakovci, sodeloval je pri snovanju Turističnega društva Büjraš, v katerega sta včlanjena oba z ženo. V zakonu so se jima rodili trije otroci, imata pa tudi tri vnukinje. Ob praznovanju zlate poroke sta povedala, da so leta skupnega zakonskega življenja hitro minila, jesen življenja pa živita umirjeno, brez stresa in naporov.
Zlata poroka zakonca Perša Ižakovci