vestnik

Anketa med dijaki SPTŠ: Službe imajo že zagotovljene

Damjana Nemeš, 13. 2. 2019
Damjana Nemeš
Timotej Gabrijel Horvat, 4. letnik strojni tehnik.
Aktualno

Dijake tretjega in četrtega letnika Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki bodo letos opravljali maturo, smo povprašali o njihovih željah in namerah glede nadaljevanja šolanja oziroma zaposlitve – Ker gre za šolo, ki izobražuje za tako imenovane deficitarne poklice, ni presenetljivo, da imajo dijaki že sedaj zagotovljene službe

Timotej Gabrijel Horvat, 4. letnik programa strojni tehnik
Po končani srednji šoli sem se odločil za študij, vendar ne bom študiral strojništva, ker sem ugotovil, da to ni zame. V vseh teh letih sem se namreč dosti težje učil strokovne predmete kot pa recimo zgodovino, sociologijo, angleščino. Najverjetneje bom šel študirat v Ljubljano na filozofsko fakulteto, ker me te stvari bolj zanimajo. Ker pa bodo sedaj komaj informativni dnevi, se bom takrat odločil.


Alen Cmor, 4. letnik programa strojni tehnik
Odločil sem se, da bom po srednji šoli šel študirat strojništvo v Ljubljano, in sicer višješolski program. Za univerzitetni študij se nisem odločil, ker na maturi ne bom opravljal izpita iz petega predmeta. Za strojništvo pa sem se odločil zato, ker se v prihodnosti vidim v tem poklicu.


Gregor Koren, 4. letnik programa strojni tehnik
Po maturi bom šel takoj v službo, ob delu pa bom na Ptuju študiral mehatroniko. Videl sem, katera dela zajema poklic mehatronika, in me to zelo zanima. Prav tako mi za ta študij ni treba opravljati petega predmeta na maturi. Že sedaj pa sem dobil ponudbo za službo in sem se odločal tudi na podlagi tega.


Sašo Zupančič, 3. letnik programa mizar
Po koncu triletnega srednješolskega izobraževanja se bom takoj zaposlil. Dobil sem že dve ponudbi za delo, in sicer v podjetju Arcont ter pri mizarstvu Jaušovec Hrastje - Mota, obe službi sta iz moje stroke, tako da se še odločam, kaj bom izbral.


Davorin Gerlica, 3. letnik programa mizar
Že sedaj sem dobil ponudbo za službo v Ameriki za obdobje treh mesecev. Po koncu šolanja se bom zato najprej odpravil tja, kjer bomo sestavljali robote in delali z laminatom, po tistem pa se bom zaposlil v Nemčiji, kjer me že čaka služba iz moje stroke.

anketa dijaki SPTŠ