vestnik

(ANKETA) "Vsi smo se že vsega naveličali"

Nina Klement, 6. 9. 2021
Nina Klement
Vlada razširila PCT pogoj.
Aktualno

V soboto je vlada pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) razširila na številne dejavnosti. Nezadovoljstvo glede novih pogojev pa je vse večje.

Pogoj PCT  bodo od zdaj naprej morali izpolnjevati vsi, ki pri opravljanju dela prihajajo v stik z drugimi osebami. Tako boste od zdaj naprej, če boste želeli k frizerju ali mogoče na pedikuro, morali biti cepljeni, testirani ali imeti potrdilo, da ste covid-19 preboleli. Novost tukaj je, da se podaljšuje dolžina veljavnosti potrdila o prebolelosti, po novem tako velja, da ste prebolevnik še nadaljnih 9 mesecev, odkar ste imeli pozitivni PCR test.

Posameznikom, ki ne bodo izpolnjevali pogoja PCT, udeležba oziroma prisotnost pri izvajanju dejavnosti ne bo dovoljena.

murska-sobota, pct-pogoj, anketa
Nina Klement
Širjenje PCT pogojev, Murska Sobota

Mnenje o novih ukrepih smo spraševali mimoidoče v Murski Soboti.

“Menim, da so dodatni ukrepi za zajezitev virusa popolnoma nepotrebni, še posebej uveljavljanje nošenja mask na prostem. Že leto in pol nam ukazujejo s takšnimi in drugačnimi omejitvami, vendar nas te nikamor niso pripeljale. Menim, da smo se vsi že vsega naveličali, se posebej ob pogledu na druge države, kjer je razvidno, da imajo boljše epidemiološke slike, in to kljub milejšim ukrepom,” nam je povedala Zinka Stojko.


“Že od vsega začetka epidemije ne verjamem v ta virus, zato se tudi cepila nisem. Sicer me novi zaostreni pogoji niso presenetili in menim, da se bo trenutna situacija nadaljevala še vsaj do spomladi. Z novimi ukrepi bodo prisilili posameznike, ki se še niso cepili, da se bodo, kljub njihovem drugačnem prepričanju. Prav tako sem mnenja, da bodo novi ukrepi povečali delo na črno, saj jim ljudstva ne bo možno nadzirati,” je povedala Sobočanka, ki pa raje ostaja anonimna.

“Vse skupaj se mi zdi res nerodna situacija. Glede prihodnosti epidemije sem zelo pesimističen  in menim, da bo se še kar nekaj časa nadaljevala, predvsem, ker se Slovenci v večini ne odločajo za cepljenje. Kljub zaostrenim pogojem menim, da se število cepljenih ne bo drastično povišalo, ker ljudje zaradi naše kritične politične situacije ne verjamejo v učinkovitost cepiva,” je povedal občan Anton Benkovič.

pogoj-pct, covid--19, anketa
Nina Klement
Vlada razširila PCT pogoj.

Frustracijo nad širitvijo pogojev je izrazil tudi upokojenec iz Radenec: “Novih pogojev ne bom upošteval in tudi ne spoštujem jih. Celotna situacija se mi zdi preveč napihnjena in skuša sprožiti zgolj paniko med ljudmi. V nekoliko normalno življenje se bomo vrnili komaj tedaj, ko bo upadel finančni interes politike in nekaterih drugih industrij, ki iz situacije profitirajo. Do takrat pa menim, da naj vsi vsaj poskušamo obdržati normalo,” nam je povedal Radenčan.

Nina Klement
Vlada razširila PCT pogoj.
covid--19 anketa murska-sobota pct-pogoji