vestnik

Anželj se je poklonil instituciji, "za katero bi si želel, da je sploh ne bi potrebovali"

R.Š., 9. 11. 2023
MOMS
Župan Damjan Anželj je vodji Kriznega centra Simoni Neuvirt Bokan podelil priznanje in se ji zahvalil, da s sodelavci uspešno vodi institucijo.
Aktualno

V Kriznem centru za otroke in mladostnike Murska Sobota so pripravili dan odprtih vrat in krajšo slovesnost ob 20. obletnici delovanja, na kateri je bil prisoten tudi murskosoboški župan Damjan Anželj.

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki je enota Centra za socialno delo Pomurje, je ob 20. obletnici delovanja pripravil krajšo slovesnost in dan odprtih vrat. Krizni center za mlade se nahaja na Prešernovi ulici 12 v Murski Soboti, odprt je 24 ur na dan in vse dni v letu, tudi ob nedeljah in praznikih. Kot enota CSD Pomurje pokriva štiri upravne enote, in sicer Mursko Soboto, Lendavo, Ljutomer ter Gornjo Radgono.

Namen Kriznega centra je pomagati otrokom in mladostnikom v starosti med šestim in osemnajstim letom, ki zaradi osebne stiske ali težav, ki spremljajo odraščanje, najdejo rešitev v umiku pred nevzdržnimi razmerami doma, v okolju ali pred vrstniki. Otrok ali mladostnik lahko v Kriznem centru za mlade ostane 21 dni. V tem času v centru skupaj z njim, starši in pristojnimi službami iščejo zanj najustreznejšo rešitev. Intenzivno delajo z vso matično družino oziroma vključijo vse pomembne deležnike iz otrokove oziroma mladostnikove socialne mreže, ki lahko bistveno pripomorejo k razreševanju stisk in težav. Otrokom in mladostnikom nudijo 24-urno varnost in oskrbo. Deležni so prve socialne in osebne pomoči ter oskrbe, ki je brezplačna. Otroci in mladostniki ter njihovi starši pa lahko pridejo tudi samo na pogovor.

Ob 20. obletnici delovanja v Murski Soboti, je soboški župan Damjan Anželj vodji Simoni Neuvirt Bokan podelil priznanje in se ji zahvalil, da s sodelavci uspešno vodi institucijo, “za katero bi si sicer želel, da je sploh ne bi bi potrebovali”. Vendar, kot je povedal župan, je v naši sredi veliko otrok in mladostnikov, ki se znajdejo v stiski in lahko tukaj najdejo varno zavetje in razumevanje in pomoč, so zapisali v murskosoboški občini na družbenem omrežju Facebook.

murska-sobota mestna-občina-murska-sobota damjan-anželj krizni-center-za-mlade csd-pomurje