vestnik

Apaški učenci dobili Živo - mizo za kinestetično učenje

Marina Vrbnjak, 6. 4. 2018
Marina Vrbnjak
Aleksander in Zvone Bevk, direktor podjetja Eurodesign. Apaški šolarji dobili mizo za kinestetično učenje.
Aktualno

Miza za kinestetično učenje je namenjena vsem otrokom, predvsem pa tistim, ki težje ostanejo pri miru. Učitelji namreč pravijo, da nekateri otroci boljše sprejemajo informacije med gibanjem. 

Pisarna miza za kinestetično učenje je oblikovana tako, da jo učenci lahko uporabljajo stoje ali sede. "Je izredno funkcionalna, konstrukcijsko močna in izdelana iz kvalitetnih materialov," pravi direktor apaškega podjetja Eurodesign Zvone Bevk, ki je mizo izdelalo.

ca9b2dd503dcee9eeb6fd0463ed7dbc4
Marina Vrbnjak
Apaški šolarji dobili mizo za kinestetično učenje.


Celo mizo dvignejo ali spustijo s teleskopskim dvigom, mogoče pa je dvigniti tudi samo delovno površino.Med drugim omogoča tudi enostavno demontažo nihala in postavitev steperja. Izdelana je v Sloveniji in ima izdan certifikat o skladu s standardi, pridobljen s strani testnega laboratorija v Ljubljani. Tovrstno mizo sicer v tujini uporabljajo že nekaj časa. »Zadnja leta se zelo veliko govori o tem, kako je gibanje pomembno. Da naši otroci, ker je pač narava dela velikokrat takšna, preveč sedijo,« jepovedala ravnateljica OŠ Apače Violeta Kardinar in dodala, da bodo s pomočjo občine Apače, ki je v svojem proračunu zagotovila sredstva, kmalu bogatejši za pet takih miz, ki bodo na voljo vsem učence. »Koristi pa vsem, tako tistim, ki jim sedenje ni problem, kakor tudi tistim, ki jim to je problem.« Bevk je dejal, da imajo že veliko naročil, saj so se številne šole po Sloveniji odločile, da bodo s takimi mizami opremile celoten razred, najmanjše povpraševanje zanje pa prav v Pomurju.

Marina Vrbnjak
Šolarka Živa za mizo Živo za kinestetično učenje. 
miza za kinestetično učenje apače