vestnik

Arcont kupil objekt Escade

Majda Horvat, 26. 5. 2021
Marina Vrbnjak
Escada
Aktualno

Arcont, d. d., je v sredo podpisal pogodbo za nakup Escadinega poslovnega objekta skupaj z zemljišči v industrijski coni Mele v Gornji Radgoni. To nepremično premoženje je prodajala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Gre za strateški nakup, so na naše poizvedovanje odgovorili iz gornjeradgonskega podjetja Arcont, omogočal pa jim bo nadaljnje širjenje in razvoj dejavnosti. Zdajšnje površine, ki jih ima podjetje tudi tik ob zdaj kupljenih prostorih, jim namreč tega več ne omogočajo. Arcont kot vodilni proizvajalec bivalnih enot v Evropi, nove površine potrebuje tako za proizvodnjo in razvoj kot za skladiščenje.
V Arcontu še izpostavljajo, da z vodstvom ECC že potekajo dogovori o nadaljnjem najemu prostorov. V poslovnem objektu namreč še vedno dela približno 130 delavcev razvojno-proizvodnega podjetja ECC, s tem da proizvodnja oblačil skupaj s skladiščno dejavnostjo zdaj zaseda le  še polovico razpoložljivih prostorov. Sam poslovni objekt je velik skoraj 11, skupna površina zemljišč pa 34 tisoč kvadratnih metrov.

arcont escada nakup gornja-radgona poslovni-prostori