vestnik

Arriva Avtobusnemu prometu Murska Sobota zagrozila s tožbo

Rok Šavel, 20. 5. 2022
Nataša Juhnov
Zaradi javnega polemiziranja v Arrivi s pomočjo Nataše Pirc Musar zahtevajo opravičilo in preklic izjav, sicer bo sledila tožba zoper AP Murska Sobota.
Aktualno

Zaradi domnevno neresničnih in zlonamernih izjav direktorja soboške družbe Darka Kovača zahtevajo opravičilo in preklic izjav.

Boj za koncesijo, ki še poteka na Državni revizijski komisiji po pritožbi AP Murska Sobota, je precej razgrel čustva vpletenih akterjev. Po številnih polemikah v javnosti, ki so jih nazadnje v soboški družbi podžgali še s študijo, ki so jo naročili pri ekonomistu Aljoši Feldinu, so se zdaj ponovno oglasili tudi v družbi Arriva. Zmagovalka v boju za koncesijo za linijski prevoz potnikov na območju Pomurja, odločitev ministrstva za infrastrukturo sicer v soboški družbi izpodbijajo, je zdaj angažirala odvetniško družbo Pirc Musar & Lemut Strle, in sicer zaradi domnevno neresničnih, žaljivih in hkrati zlonamernih informacij v zvezi z družbo Arriva in njenem sodelovanju na razpisu za koncesije.


Opravičilo in preklic izjav, sicer ...


Kot je zapisala odvetnica Nataša Pirc Musar v sporočilu za javnost, naj bi bilo namreč jasno, da je Arriva na razpius uspela na povsem zakonit način.

"Ponudila je najugodnejšo ceno, ki jo je izračunala na temelju dejanskih kazalcev in stroškov. Trditve podjetja, ki na razpisu ni uspelo, da gre za predatorsko oziroma dumpinško ceno, so povsem neresnične in zato zlonamerne. Prav tako v ozadju ni bilo nikakršnih dogovarjanj ali drugih nezakonitosti, na katere v svojih izjavah nakazuje direktor AP MS d.d.. Da očitki niso resnični, je bilo (in je) direktorju AP MS d.d., Darku Kovaču, dobro znano," navajajo v odvetniški družbi in nadaljuje, da zaradi domnevne škode, ki jo je družba Arriva utrpela zaradi opisanih nezakonitih posegov v njen ugled in dobro ime, je družba Arriva d.o.o. že pozvala AP MS d.d., da se za neresnične izjave opraviči ter jih prekliče. "V kolikor AP MS d.d. tega ne bo storil, bo družba Arriva d.o.o. primorana svoje pravice in interese zavarovati po sodni poti," so poudarili v odvetniški družbi. V družbi AP Murska Sobota se na poziv še niso odzvali.

avtobusni-promet-murska-sobota arriva nataša-pirc-musar koncesija