vestnik

Art klub 7 razstavlja v prostorih Občine Križevci

M. Ha., 29. 3. 2024
Maja Hajdinjak
Razstava likovnih del članic društva Art klub 7.
Aktualno

K sodelovanju jih je bilo Društvo 29a

Društvo 29a, društvo za promocijo umetnosti, kulture, turizma in športa, je v prostorih Občine Križevci odprlo razstavo likovnih del. K sodelovanju so povabili društvo Art klub 7 iz Gornje Radgone, ki ga vodi umetniška vodja Aleksandra Fekonja. Na odprtju je zbrane najprej pozdravil Robert Jurak, nato pa je nekaj več besed o Art klubu 7 zbranim namenila Tatjana Mijatović. Gre za skupino nekaj umetnikov, ki jih je Fekonjeva pred leti povezala v društvo. Lansko leto se je društvo preselilo v nove prostore v starejši hiši, ki so jih člani sami preuredili. Pripravljajo razne delavnice za otroke in odrasle, omogočajo priprave na akademijo bodočim umetnikom, poleg likovnih pa prirejajo tudi raznorazne druge dogodke (prejšnji in ta teden je denimo potekala delavnica javnega nastopanja). »Skušamo biti učinkoviti na več nivojih in povezati čim več ljudi, ne samo umetnikov. Umetnost želimo čim bolj približati ljudem, ker čutimo, da se je ta zelo oddaljila od ljudi. Želimo si, da bi ljudje dojeli, da sta kultura in umetnost potreben del v življenju posameznika,« pa je dodala Aleksandra Fekonja.

art-klub-7, občina-križevci, društvo-29a, razstava
Maja Hajdinjak
Razstava likovnih del članic društva Art klub 7.

Zbrane je na odprtju pozdravil tudi križevski župan Branko Slavinec, nato pa je sledilo vodenje po razstavi. Svoja dela je na ogled postavilo enajst umetnic, to so Marina Vuk, Metka Tropenauer, Vitka Borko, Karmen de Corti, Dana Štrucelj, Ivica Vukan, Daniela Kordis, Aleksandra Fekonja, Karmen Pelc, Urška Fridau in Rozalija Turin. Razstava nima rdeče niti, vsaka od umetnic je na ogled postavila eno ali več svojih del po lastnem izboru, ki si jih bodo obiskovalci lahko ogledali do jeseni.

art-klub-7, občina-križevci, društvo-29a, razstava
Maja Hajdinjak
Razstava likovnih del članic društva Art klub 7.

V Društvu 29a so veseli, da jim Občina Križevci omogoča razstavni prostor, ob tem pa se že ozirajo v poletje, natančneje med 27. in 30. junij, ko bo spet potekal festival RePannonia, ki po besedah organizatorjev tudi letos prinaša številne zanimive dogodke in aktivnosti. 

razstava art-klub-7 društvo-29a občina-križevci