vestnik

Avstrija z novim rekordnim številom okužb, od ponedeljka pogoj PC

STA, 6. 11. 2021
Matej Fišer
Avstrijska vlada in deželni glavarji zveznih dežel so se včeraj dogovorili, da bo od ponedeljka za večino področij javnega življenja veljalo pravilo PC.
Aktualno

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili okužbo z novim koronavirusom pri 9943 ljudeh. To je novo rekordno dnevno število, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Od ponedeljka bo sicer v Avstriji za večino javnega življenja veljal pogoj PC, torej bodo storitve na voljo le tistim, ki so covid-19 preboleli ali so proti njemu cepljeni.

Avstrija je z danes objavljenim številom okužb postavila novo najvišje dnevno število od začetka pandemije. Doslej je bil rekorden 13. november 2020, ko so potrdili 9586 okužb v enem dnevu.



Sedemdnevno povprečje novih okužb je v Avstriji pri 7148 na dan. V zadnjem dnevu je za covidom-19 pri severnih sosedih umrlo 31 ljudi.

V bolnišnicah zdravijo 1856 covidnih bolnikov, intenzivno nego jih potrebuje 359. V zadnjem tednu dni se je število bolnikov v intenzivnih enotah povečalo za 86, od petka pa za tri.

V Sloveniji smo v petek potrdili 3662 novih okužb, v Pomurju največ v Lendavi. 

avstrija, prepoved-vožnje-tovornjakom, tovornjaki, table
Nataša Juhnov
Avstrija je z danes objavljenim številom okužb postavila novo najvišje dnevno število od začetka pandemije. Doslej je bil rekorden 13. november 2020, ko so potrdili 9586 okužb v enem dnevu.


Avstrijska vlada in deželni glavarji zveznih dežel so se sicer v petek dogovorili, da bo od ponedeljka za večino področij javnega življenja veljalo pravilo PC. To pravilo bo uvedeno za hotele, gostinske lokale, kulturne in športne ustanove, storitveno dejavnost in za prireditve z več kot 25 osebami. Na delovnem mestu bo kot alternativa v veljavi še negativen test na okužbo z novim koronavirusom.

Avstrijski kancler Alexander Schallenberg je razmere v Avstriji označil za resne. Vajeti za necepljene je potrebno po njegovih besedah bolj zategniti, sploh v luči božičnih praznikov in zimske turistične sezone. "V avtomobilu uporabljamo varnostni pas, cepljenje je varnostni pas v pandemiji," je dejal.

Nataša Juhnov
Avstrija
avstrija koronavirus epidemija