vestnik

Balažku grozi nova ovadba?

Majda Horvat, 16. 10. 2020
Nataša Juhnov
Nakup 150 kvadratnih metrov velikih prostorov v Mestni hiši se je odvijal na hitro v novembru 2018, torej še pred končanjem mandata prejšnjega župana Antona Balažeka.
Aktualno

Nadzorni odbor Občine Lendava predlaga občinski upravi, da zaradi ugotovitev oškodovanja proračuna naroči revizijo postopka nakupa nepremičnine in poda kazensko ovadbo

Nadzorni odbor Občine Lendava je ugotovil oškodovanje občinskega proračuna za najmanj 100 tisoč evrov z nakupom prostorov Krone. Prav tako nadzorni odbor predlaga, da zaradi teh ugotovitev občinska uprava še v času do zastaranja primera sproži strokovno revizijo postopka in zaradi morebitnega oškodovanja proračuna poda kazensko ovadbo.

Šlo je za nepremičnino, pri kateri je bila vpisana plomba zaradi izvršbe, vendar je bil postopek nakupa izpeljan izvensodno s pogodbo in na način, ki je koristil nekdanjemu lastniku, še ugotavlja nadzorni odbor. 

Nakup 150 kvadratnih metrov velikih prostorov nekdanje restavracije v Mestni hiši se je odvijal na hitro v novembru 2018, se piše v poročilu, torej pred končanjem mandata prejšnjega župana Antona Balažeka.

oškodovanje nadzorni-odbor lendava balažek