vestnik

Banovski gasilci bogatejši za nov prapor

J. Ž., 26. 6. 2018
Jože Žerdin
Gasilci iz Banovec razvili nov prapor.
Aktualno

Slovesnosti ob prevzemu in razvitju prapora se je udeležilo 125 uniformiranih gasilcev in 30 praporov iz Gasilke zveze Ljutomer in sosednjih gasilskih društev.

Gasilsko društvo Banovci se je lani odločilo za nabavo novega gasilskega prapora. Osrednje gasilske slovesnosti ob prevzemu in razvitju prapora se je udeležilo 125 uniformiranih gasilcev in 30 praporov iz Gasilke zveze Ljutomer ter sosednjih gasilskih društev. Med banovske gasilce so prišli tudi gasilci iz PGD Oplotnica, s keterimi so pobrateni že vrsto let.


Nov gasilski prapor je izdelalo podjetje Vezenje Vidmar Ljubljana, krasi pa ga slika svetega Florjana, domača kapela in vaško- gasilski dom. Kot je bilo poudarjeno na slovesnosti ob razvitju novega gasilskega prapora, so ga dobili po 48 letih, krasi pa ga 130 žebljičkov in 16 trakov.

49e3eead172cf52a095de0c2c869c4c0
Jože Žerdin
Gasilci iz Banovec razvili nov prapor.

Prapor je razvil boter, izvršni direktor Term Banovci Igor Magdič. Svečano zaobljubo je opravil predsednik PGD Banovci Janez Skuhala, ki ga je nov prapor predal praproščaku Tilnu Škrlecu, stari gasilski prapor pa bo poslej shranjen v gasilskem domu. Gasilskemu društvu Banovci sta k novi pridobitvi čestitala župan občine Veržej Slavko Petovar in namestnik predsednika regijskega gasilskega sveta za Pomurje, gasilski poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Trstenjak.

3713e8f6b81fd2ea126b988f6c7d8317
Jože Žerdin
Gasilci iz Banovec razvili nov prapor.

PGD Banovci