vestnik

Beli tiger bo šel na sodišče

Timotej Milanov, 18. 10. 2019
Nataša Juhnov
Mitja Šoštarič z mamo Olgo pred avtomobilom, ki jima je olajšal življenje. Denarja, zbranega v dobrodelni akciji, nista nikoli dobila. Fotografija Nataša Juhnov
Aktualno

Denar naj bi organizator začel zapravljati že pred dobrodelnim koncertom za ponesrečenega Mitjo Šoštariča

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru je v zadevi Beli tiger po opravljenih posameznih preiskovalnih dejanjih na okrajno sodišče v Mariboru vložilo obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja izneverjenja. Gre za zgodbo o dobrodelni akciji za nakup predelanega vozila za tetraplegika Mitjo Šoštariča. Za zbiranje sredstev je društvo za pomoč in samopomoč socialno ranljivim skupinam Beli tiger iz Gornje Radgone, ki ga vodi Martin Pučko, v začetku lanskega leta v Benediktu organiziralo dobrodelni koncert z naslovom Mlado srce nas potrebuje. S koncertom in donatorskimi pogodbami jim je uspelo zbrati 15 tisoč evrov, po plačilu stroškov koncerta je ostalo 11 tisoč evrov.

ba57f955f69a96d28d14245a08ab0039
Timotej Milanov
Martin Pučko bo moral na sodišče. Fotografija Timotej Milanov

Družina Šoštarič je Pučku že pred koncertom za organizacijo dogodka izročila tudi 1875 evrov, a zbranega denarja do danes še niso dobili. Pučko se je, kot smo že poročali, najprej izgovarjal, da denarja še ni nakazal, ker mu Šoštaričevi niso poslali predračuna za nakup avtomobila, vendar tudi po tem, ko so to storili, denarja ni nakazal ljubljanski družbi, ki je izvedla predelavo vozila, kot je bilo dogovorjeno. Šoštarič, ki je nastanjen v Zavodu Dornava, je sicer s pomočjo drugih donacij in Občine Lenart lahko kupil predelano vozilo, ki mu je bistveno olajšalo vsakdanje življenje. Šoštaričevi so Pučka tudi ovadili policiji, zgodba pa bo, kot vse kaže, dobila epilog na sodišču. Mitjeva mati Olga Šoštarič pravi, da so bili že februarja zaslišani v zvezi s to zadevo. S Pučkom nima družina nobenega stika več, denarja, kot pravi, ni več, saj naj bi iz dokumentacije, ki so jo videli na sodišču, izhajalo, da je društvo denar od donacij, ki so jih začeli zbirati novembra 2017, začelo zapravljati že decembra istega leta, torej še pred koncertom.

beli-tiger mitja-šoštarič