vestnik

Bernard Goršak v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci  

Damjana Nemeš, 20. 2. 2019
Damjana Nemeš
Na izredni seji občinskega sveta Občine Šalovci so imenovali vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda.
Aktualno

Občinski svet Občine Šalovci se je sestal na prvi izredni seji, na kateri so imenovali vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci. Ker na prejšnji redni občinski seji v. d. direktorja ni bil imenovan, so ponovili zbiranje vlog do ponedeljka, 18. februarja.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je tako po ponovnem zbiranju vlog prejela le eno prijavo na omenjeno mesto. »Komisija se je s predlogom strinjala in ga tudi posredovala občinskemu svetu v sprejem,« je povedal Albin Gubič, predsednik omenjene komisije.



Po priporočilu župana Občine Šalovci Iztoka Fartka se je na mesto v. d. direktorja javnega zavoda prijavil dr. Bernard Goršak, ki je sicer od lanskega novembra za polovični delovni čas že zaposlen na šalovski občini kot koordinator enega izmed projektov, mesto v. d. direktorja pa bo opravljal prostovoljno. »Dokler ne bomo preko razpisa imenovali direktorja zavoda, ga bo kot v. d. vodil Goršak, ki bo v tem času poskrbel, da bo zavod začel tudi pravno-formalno delovati«, je še povedal Gubič. Goršak, ki je sicer bil tudi direktor Javnega zavoda Krajinski park Goričko, že ves ta čas sodeluje z občino pri pripravi prijav na različne razpise, tudi zato je po županovih besedah primeren kandidat za opravljanje omenjene funkcije.

Janko Rath
Bernard Goršak. 
Bernard Goršak občina šalovci v. d. direktor