vestnik

Bi denar namenjen pomurskim otrokom lahko porabili kako drugače?

A. N. R. R., 1. 8. 2020
Igor N.
Otroci iz Pomurja letos ne bodo odšli v Baško. Bi lahko za njihovo dobrobit naredili kaj drugega?
Aktualno

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je za zdravstveno letovanje 581 otrok iz Pomurja odobril 165 tisoč evrov, a jih zaradi objektivnih razlogov in trenutnih razmer, povezanih s širitvijo koronavirusa, ne bodo mogli porabiti. Bi ga lahko kako drugače namenili za dobrobit otrok? Zelo na kratko so nam odgovorili.

Otroci iz vseh koncev Pomurja letos ne morejo na zdravstveno letovanje v Baško, o čemer smo že poročali. ZZZS smo vprašali, ali je možno ta sredstva uporabiti za kakšne druge podobne namene v dobro zdravja pomurskih otrok. Navedli smo tudi, da veliko otrok in mladostnikov v tej regiji prihaja iz slabših družbenoekonomskih razmer, da izstopajo po negativnih kazalnikih v raziskavi Zdravje v občini (NIJZ) – najvišji delež otrok z astmo, najslabši telesni fitnes otrok in najvišji odstotek prekomerno hranjenih, poleg tega so minulo šolsko leto otroci zaradi znanih razmer preživeli več časa za štirimi zidovi in brez stikov z vrstniki.

Predstavnik za stike z javnostmi na ZZZS nam je na kratko odgovoril, da bo ZZZS glede na ostanek sredstev po poletnih počitnicah proučil možnost, da bi ponovil razpis za letovanje otrok v krompirjevih počitnicah.

zzzs zdravtsveno-letovanje otroci zdravje