vestnik

(BLOK V VARAŠI) Toliko stanovanj je še na voljo za oddajo

Rok Šavel, 5. 10. 2021
Rok Šavel
Stanovanjski sklad je od soboške družbe Imo-Real v Kocljevi ulici prevzel 27 javnih najemnih stanovanj s pripadajočimi shrambami in 27 parkirnimi mesti v kleti objekta.
Aktualno

Stanovanjski sklad Republike Slovenije še išče najemnike stanovanj v Kocljevi ulici.

Izbor prvih najemnikov v novem poslovno-stanovanjskem objektu v Kocljevi ulici, ki ga je zgradila družba Imo-Real, vseh 27 stanovanj pa je odkupil republiški stanovanjski sklad, je potekel. V prvem krogu izbora je bilo oddanih 13 stanovanj, zdaj je za oddajo na voljo še 14 stanovanj.

Gre za stanovanja s pripadajajočimi shrambami in parkirnimi mesti v kleti objekta, ki se ponujajo po tržnih najemninah, in sicer od 423 evrov na mesec za 55,40 kvadratnih metrov veliko stanovanje pa do 675 evrov na mesec za stanovanje s površino 93,60 kvadratrnih metrov. Nov krog zbiranje prijav se je pričel ta mesec in traja do 20. oktobra, izbor pa bo potekal 28. oktobra. Prednost pri izboru imajo mlade družine, družine z osnovnošolskim otrokom, družine, mlade osebe in drugi glede na lestvico zgornje meje neto dohodka in števila uporabnikov stanovanja. Stanovanja si lahko pogledate na tej povezavi.


Kmalu še posel za 72 stanovanj?

V neposredni bližini objekta, na gramoznem parkirišču pri avtobusni postaji, namerava družba Imo-Real graditi še en objekt, kjer naj bi bilo na voljo kar 72 stanovanj. Soboški župan Aleksander Jevšek je na zadnji seji mestnega sveta dejal, da ima investitor tudi v tem primeru zagotovljen odkup stanovanj s strani stanovanjskega sklada. To v stanovanjskem skladu še ne potrjujejo.

01_d_4N
Imo-Real
Še letos bi se lahko pričela gradnja novega objekta v mestnem središču.

"Stanovanjski sklad RS do današnjega dne take ponudbe na Javni poziv za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj v letih 2021 in 2022 (še) ni prejel," so nam odgovorili na naše povpraševanje. Pri Imo-Realu pa pravijo, da bodo z gradnjo in tudi s prodajo stanovanj lahko pričeli že pozimi, če bodo vsi upravni postopki potekali običajno.

stavba
Imo-Real
Tako naj bi bil videti atrij zasnovanega objekta nasproti Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

"Stanovanja bodo namenjena za prodajo na trgu, zadovoljni smo s povpraševanjem in vodimo seznam interesentov ki kaže na to, da so stanovanja v mestnem središču zaželjena," še dodajajo v soboški družbi. Kot je sicer razvidno z javno dostopnih podatkov, je javni sklad družbi Imo-Real v septembru nakazal dobrih 800 tisočakov kot delno plačilo določenega računa.

kocljeva-ulica stanovanjski-blok stanovanjski-sklad imo-real