vestnik

Blue planet in Prašnati na Vestnikovem pikniku

Maja Hajdinjak, 20. 8. 2018
Aktualno

Še nekaj dni nas loči do velikega Vestnikovega piknika, kjer bo ob vsem pestrem dogajanju poskrbljeno tudi za glasbo. V tej številki vam na kratko predstavljamo prva dva nastopajoča – domači skupini Blue planet in Prašnati.

Skupina Blue planet je zasedba petih članov – to so Robert Šebjanič (vokal), Bojan Koltaj (klaviature), Matjaž Kučan (bas kitara), Jože Glažar (kitara) in Mitja Domonkoš (bobni) –, ki že vrsto let razveseljuje občinstvo doma in širše. V njihovem repertoarju najdemo poleg številnih priredb znanih pesmi kar nekaj avtorskih skladb. Letos so izdali že dve: v maju pesem Očaraj me, pred nekaj dnevi pa pesem Malo in pomalo, kjer je z njimi zapela tudi Katarina Šebök, mlada pevka, s katero sodelujejo že vse od januarja letos, priključuje pa se jim na večini nastopov. Izdelek je plod sodelovanja z avtorjem Alexom Volaskom, ki je napisal besedilo, glasbo in aranžma.

»Trenutno aktivno promovirano naš najnovejši singel in predstavili ga bomo tudi na Vestnikovem pikniku,« nam je povedal Bojan Koltaj.


##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/V8ffRUrR9Xk##


Prašnati so na pomurski glasbeni sceni dobri dve leti, vendar so v tem času že mnogokrat dokazali, kakšno vzdušje znajo pričarati s svojo glasbo. Člani skupine – sestavljajo jo Andi Sobočan (cimbale), Boštjan Rous (saksofon, klarinet, glas), Boštjan Baša (harmonika) in Luka Ščavničar (kontrabas) – so se v preteklosti kalili v različnih glasbenih zvrsteh, pod skupnim imenom pa ustvarjajo preverjeno, a nevsakdanjo glasbo, bi lahko rekli. V glasbi se čuti duh panonskih ravnic s pridihom urbanega in na trenutke džezovskega. Posebnost njihove glasbe predstavlja neobičajna kombinacija instrumentov – saksofon, cimbale, »bajs« in harmonika. Nastopili so že lansko leto na Vestnikovem koncertu za düšo, skupaj z gosti Laro Jankovič, Markom Kočarjem in Tadejem Vesenjakom, prav gotovo pa nas bodo s čim posebnim presenetili tudi na letošnjem Vestnikovem pikniku.