vestnik

Bo cesta, na kateri ob dežju zastajajo velike količine vode, obnovljena? To pravijo na mestni občini

I. B., 23. 5. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Na cesti med Bakovci in Dokležovjem že ob malo večjem nalivu ostajajo velike količine vode. Kot nas je opozoril eden od bralcev, to zmanjšuje varnost v cestnem prometu, tudi če se pelješ z zmanjšano hitrostjo. Zanimalo ga je, ali namerava Mestna občina Murska Sobota cesto popraviti, zato smo mestni upravi poslali novinarsko vprašanje.

Odgovorili so, da se v drugi polovici leta na tem odseku načrtujeta zalivanje linijskih razpok in sanacija večjih mrežastih razpok, druga obnovitvena dela pa niso predvidena. 

Že nekaj let se govori tudi o kolesarski stezi na tem odseku. V mestni občini poudarjajo, da je to pomemben projekt. »Projekt je prav tako investicijsko visoko ocenjen, saj je treba izvesti nov kolesarski most čez razbremenilni kanal in popolnoma novo kolesarstvo stezo v dolžini dveh kilometrov,« so zapisali. Dodali so še, da je projektna dokumentacija že izdelana, še letos se bodo začeli postopki odkupa zemljišč. Mestna občina se namerava s tem projektom prijaviti na razpise s področja mobilnosti, ker pa ti še niso objavljeni, težko določijo obdobje, v katerem naj bi do izvedbe prišlo. 

cesta obnova bakovci Dokležovje