vestnik

Bo soboška zdravstvena šola končno dobila novo telovadnico?

I. B., 28. 5. 2024
Arhiv šole
Takšna bo predvidoma nova telovadnica pri Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota.
Aktualno

Objavljeno je javno naročilo za prizidavo športnega objekta.

Za novo telovadnico, ki bi jo uporabljala tudi bližnja Biotehniška šola Rakičan, si prizadevajo že dobro desetletje. Sredi aprila so objavili že četrti razpis za fazo A, prispele ponudbe v prejšnjih so presegale razpoložljiva sredstva, zato do gradnje nikoli ni prišlo.



Naj bi se pa to kmalu spremenilo, minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda je ob obisku šole obljubil sredstva za potrebno infrastrukturo. Dejal je, da verjame, da se bo v najkrajšem možnem času šlo v izvedbo projekta, bo pa to odvisno od javnega naročila. To bi se moralo zaključiti konec maja, a nam je ravnateljica Zlatka Lebar ta teden povedala, da so ga zaradi interesa podaljšali do 10. junija. »Upajmo, da bo katera ponudba cenovno sprejemljiva. Eno je pridobiti denar od države, drugo pa za tisti denar dobiti izvajalca,« pravi. O dokončni vrednosti projekta pred zaključkom razpisa ni želela razpredati, dejala je le, da se je v vseh teh letih precej podražil. Spomnimo, leta 2021 je bil projekt ocenjen na slabih šest milijonov evrov.

Idejna zasnova in projektna dokumentacija ostajata enaki, vmes se je zgodilo le nekaj posodobitev v skladu s spremembami zakonodaj. 

Šola sedaj čaka, da se projekt uvrsti v državni načrt razvojnih programov in da država potrdi, koliko sredstev jim bo namenila. O deležu Lebarjeva tudi na podlagi številnih preteklih obljub ne želi vnaprej govoriti, dokler ni vse črno na belem. Že pred leti so bila šoli odobrena sredstva Eko sklada v okviru poziva za nepovratne finančne spodbude za nove naložbe v gradnjo skoraj ničenergijskih stavb splošnega družbenega pomena v višini nekaj čez 555 tisoč evrov. Kljub temu da se projekt vleče, so sredstva zadržana in jih bo šola lahko izkoristila.



Lebarjeva je še dodala, da pri šoli zaključujejo fazi B in C, ki sta tudi del projekta. Dozidali so vhodni nadstrešek šole, učilnice in jedilnico ter rekonstruirali vhodno avlo. Dela je izvedlo podjetje Blisk montaža, vrednost pa je bila 551 tisoč evrov.

szš-murska-sobota telovadnica razpis