vestnik

"Bodite ponosni, da ste postali mojstri"

vestnik.si, 8. 12. 2023
Majda Horvat
OOZ Murska Sobota je pripravila srečanje mojstrov in mojstric.
Aktualno

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) doslej podelila 3145 mojstrskih diplom, od teh 224 mojstrov in mojstric prihaja z območja OOZ Murska Sobota.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota (OOZ Murska Sobota) je pripravila srečanje mojstrov in mojstric, na katerem so čestitali tudi štirim novim mojstrom in mojstrici. Mojstrske diplome so prejeli mojster tesarstva Kristjan Geder, samostojni podjetnik iz Gornjih Črnec, Aleksandra Šinko Kuhar, direktorica podjetja Kleparstvo, krovstvo Šinko iz Skakovec, Uroš Sreš, zaposlen pri Slikopleskarsto Avgust Sreš, s. p., iz Bakovec in Boštjan Tivadar, s. p., BLBD Gradbeništvo iz Gančan. Priznanje sta jim izročila Slava Šteiner in Alojz Zadravec, podpredsednika OOZ Murska Sobota.

OOZmojstri23
Majda Horvat
Novi mojstri in mojstrica pri OOZ Murska Sobota.

Prejemnikom diplom je čestitala tudi predsednica OOZ Murska Sobota Verica Banfi ter dejala: "Uporabljajte mojstrske nazive in bodite ponosni, da ste postali mojstri."

Od leta 2000, odkar Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) izvaja mojstrske izpite, je bilo podeljenih že 3145 mojstrskih diplom, od tega 224 mojstrom z območja delovanja OOZ Murska Sobota, kar kaže na velik pomen obrti in podjetništva v regiji.

Na srečanju so podelili tudi priznanje Francu Maučecu, direktorju podjetja Steklarstvo Frama iz Beltinec, ki ga je komisija OZS za priznanja uvrstila med štiri finaliste - nominirance za naziv obrtnik leta in kateremu je bilo podeljeno priznanje Obrtniški vzor 2023.

maucec23
Majda Horvat
Priznanje so podelili tudi Francu Maučecu, direktorju podjetja Steklarstvo Frama iz Beltinec,ki je prejel visoko priznanje OZS Obrtniški vzor 2023

Čestitke novim mojstrom je izrekel tudi župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj in starosta v slovenski zbornični organizaciji Štefan Pavlinjek. Anželj je izpostavil pomen lokalne skupnosti pri ustvarjanja pogojev za delo obrtnikov in podjetnikov ter povezovanja v regiji, mojstrom pa se je tudi zahvalil prenos znanja in dejavnosti obrtništva in podjetništva iz roda v rod. Pavlinjek pa je podčrtal, da so prejeti nazivi pokazatelj tega, da ima tudi pomurska regija zelo dobre obrtnike in podjetnike, ki se lahko kosajo z drugimi po znanju, tehnologiji in predvsem po odnosu do strank.

Predsednica OOZ Murska Sobota Verica Banfi je na srečanju opozorila na vedno nove administrativne zahteve in ovire, ki jih postavlja država, med drugim tudi neživljenjsko vodenje evidenc delovnega časa, prav tako na napovedane nove finančne obremenitve za gospodarstvo, kar vse dodatno ogroža poslovanje. "V teh časih, ko si obrtniki in podjetniki prizadevamo za gospodarski razvoj, so takšne ovire ne samo obremenjujoče, ampak tudi kontraproduktivne. Zato od vlade in pristojnih zahtevamo, da nam prisluhnejo," je pozvala Banfijeva.

Na srečanju so predstavili nov katalog obrti in podjetništva, ki so ga pripravili ob letošnji 55. obletnice območne zbornice.

ooz-murska-sobota novi-mojstri katalog