vestnik

Brezplačno internetno omrežje tudi v dobrovniški občini. Na katerih lokacijah?

Vestnik.si, 19. 8. 2022
Nataša Juhnov
Občina Dobrovnik je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15 tisoč evrov.
Aktualno

Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca.

Občina Dobrovnik je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15 tisoč evrov. Tako bo občanom in ostalim obiskovalcem uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop. 

Iz občine so sporočili, da bo omrežje popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca, namestitev opreme in omrežja pa izvaja Telekom Slovenije. 

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen na teh lokacijah: občinska stavba z dvoriščem, kulturni dom Dobrovnik, Center za zaščito in reševanje Dobrovnik, objekt Krajevne skupnosti Dobrovnik, Dvojezična osnovna šola Dobrovnik z okolico, Bukovniško jezero - info pisarna, prireditveni prostor pod nasipom, nasip, vodni stolp, vaški dom Strehovci, vaški dom Žitkovci. 

Kako uporabljati brezplačno omrežje? 

"Uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje WiFi4EU, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFiEU in Občine Dobrovnik, kjer uporabnik izbere možnost "vstopite". S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta," opisujejo iz občine. 

občina-dobrovnik brezplačni-interner