vestnik

Brina Gerebic in Iza Lebar uspešni na mednarodnem baletnem tekmovanju

Vestnik.si, 3. 6. 2023
Arhiv Občine Lendava
Mednarodno baletno in koreografsko tekmovanje v Lendavi.
Aktualno

V konkurenci vseh nastopajočih pa je Brina osvojila tretje mesto Grand Prix tekmovanja.

Na odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava je nedavno v organizaciji Društva baletnih umetnikov Slovenije potekalo mednarodno baletno in koreografsko tekmovanje TUTU GRAND PRIX 2023, na katerem sta pod mentorstvom učiteljice Vanesse Kreslin nastopili tudi učenki Glasbene šole Lendava Brina Gerebic in Iza Lebar.

mednarodno-baletno-tekmovanje, lendava, glasbena-šola-lendava
Arhiv Občine Lendava
Mednarodno baletno in koreografsko tekmovanje v Lendavi.

V nacionalni in mednarodni konkurenci so se v različnih kategorijah pomerili učenci in učenke baletnih šol, dijakinje in dijaki srednjih baletnih šol ter študenti višješolskih in visokošolskih baletnih ustanov, tekmovalce pa je ocenjevala sedemčlanska strokovna žirija priznanih domačih in mednarodnih baletnih strokovnjakov.
Učenki Glasbene šole Lendava Brina Gerebic in Iza Lebar sta odlično nastopili in svojili prvo mesto in zlato plaketo v kategoriji XIII. koreografija – spodbujanje lastne ustvarjalnosti 10–14 let za koreografijo z naslovom Novi začetek in tretje mesto in bronasto plaketo v konkurenci koreografija – vse kategorije.

Brina Gerebic pa je osvojila tudi prvo nagrado v kategoriji I. bela solo osnovno (11–13 let); tretje mesto in bronasto plaketo v konkurenci solo skupaj; drugo mesto in srebrno plaketo v kategoriji XIII. koreografija – spodbujanje lastne ustvarjalnosti 10–14 let za koreografijo z naslovom Nikoli ne obupaj ter nagrado žirije za najbolj vsestransko tekmovalko. V konkurenci vseh nastopajočih pa je Brina osvojila tretje mesto Grand Prix tekmovanja.
glasbena-šola-lendava brina-gerebic iza-lebar