Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
3 stroki česna
300 g kozic
200 g češnjevih paradižnikov
Preberite še
Odpri v novem zavihku
(FOTO) Pionirji punka Pankrti v Mikku praznovali 45. obletnico prvega izida albuma
Legendarni Pankrti, ki so na sceni že več kot 40 let, so v petek zatresli Mikk. Vse se je začelo leta 1977, ko sta Peter Lovšin in Gregor Tomc ustanovila skupino, ki je bila popularna od Ljubljane do Beograda in postala vodilna punk skupina za železno zaveso. V Mikku so sicer sinoči zaznamovali 45. obletnico albuma Dolgcajt. Foto: Jure Zauneker
600 g bučk
oljčno olje
sol, sveže mlet črni poper
mešanica svežih zelišč (bazilika, rožmarin, peteršilj)
Priprava:
Sesekljamo olupljeno čebulo in česen. Očistimo kozice in jih narežemo. Oplaknemo paradižnike in jih prepolovimo. Bučke oplaknemo, jih po dolgem prepolovimo in nato nastrgamo na tanke paličice. V ponvi segrejemo olje in na njem steklasto popražimo čebulo in česen. Dodamo kozice, paradižnike in vse skupaj podušimo do mehkega. Začinimo s soljo in poprom ter stresemo na krožnik. Shranimo na toplem. V ponev damo še malo olja in pri visoki temperaturi na njem popečemo bučkine špagete. Nato v ponev znova stresemo mešanico s kozicami, dodamo sesekljana zelišča in premešamo. Po potrebi začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.