vestnik

Cankovski pohodniki uspešno na cilju

I. B., 27. 8. 2024
Društvo Genau
Sprejem za pohodnike v pobrateni občini.
Aktualno

Minuli četrtek smo poročali, da so se pohodniki iz Cankove že enajstič podali na pohod prijateljstva. Ta poteka med pobratenima občinama Cankova in Šmarješke Toplice, dolg pa je okoli 175 kilometrov.

Pot je prehodilo enajst pohodnikov. Kot nam je povedal Valentin Trajbar, so prvi dan pešačili do Ptuja, naslednji dan do Podčetrtka in tretji dan do bližine Krškega. »Vse je šlo odlično, cilje smo časovno dosegali po načrtu, v soboto smo celo nekoliko podaljšali zastavljeno pot in smo si za zadnji dan, ko smo prehodili pot do Šmarjeških Toplic, pustili zgolj 16 kilometrov,« je dejal. Bilo je vroče, sonce je žgalo, kot se je izrazil sogovornik, a od cilja niso odstopali. Letos se je ena pohodnica uveljavljenim pohodnikom in rednim udeležencem pohoda prijateljstva pridružila prvič. »Pohvalila nas je in mislim, da bo prihodnje leto spet prišla. Sicer pa moram izpostaviti, da je bila v enajstih letih tokrat najboljša družba. Vse doslej so bile čudovite, tokrat pa je bilo še za odtenek boljše.« Pohodnike vsako leto spremlja spremljevalno vozilo, v katerem imajo okrepčilo in opremo. »Naš namen je, da vsi prehodimo celo pot, tovora pa ne nosimo,« je dejal Trajbar. 

šmarješke-toplice, pohod-prijateljstva
Društvo Genau
Sprejem za pohodnike v pobrateni občini.


Pohod pripravlja Športno društvo Genau in udeleženci so hvaležni, da so tudi letos dobili prenočišče pri dobrih ljudeh. Po prvi etapi so prespali v župnijskem domu na Polenšaku, po drugi v romarskem domu v Olimju, po tretji pa pri nekaterih občanih Šmarjeških Toplic. Dva sta se jim na zadnji etapi tudi pridružila in hodila z njimi. Po prihodu na cilj jih je pričakal sprejem, družili so se z domačini, pripravljeno je bilo tudi kulinarično razvajanje z Zalo Pungeršič, eno od zmagovalk kuharskega šova Masterchef Slovenija. V Šmarješke Toplice je prišel tudi cankovski župan Danilo Kacijan in jim čestital za ponovno dosežen cilj. 

šmarješke-toplice, pohod-prijateljstva
Društvo Genau
Sprejem za pohodnike v pobrateni občini.

društvo-genau pohod cankova šmarješke-toplice