vestnik

(Čarno Bejli) Prekmurca na turneji po Prekmurju razbijata stereotipe skozi smeh

Vestnik.si, 8. 2. 2024
Osebni arhiv
Aljaž Poredoš in Andrej Bakreni imata turnejo po Prekmurju.
Aktualno

Andrej Bakreni in Aljaž Poredoš po Prekmurju navdušujeta s stand up predstavo Čarno Bejli.

V ozadju predstave Čarno Bejli stojita dva komika, ki se v svoji raznolikosti dopolnjujeta ter skozi humor razbijata stereotipe in predsodke o sodelovanju ter sožitju med Romi in Neromi.

Aljaž Poredoš, znan po svoji ljubezni do nogometa in še posebej črnega humorja, v predstavi izraža svoje prepričanje, da je smeh najboljša rešitev za soočanje z vsakodnevnimi izzivi. Nobena tema ni tabu, saj je prepričan, da nas lahko smeh poveže in premaga negativne misli.

Andrej Bakreni, edini romski komik v Sloveniji, v svojih nastopih uprizarja svoje življenjske zgodbe in skuša razbiti stereotipe o Romih. Zase pravi, da je čuden 'cigan', saj je redno obiskoval vrtec, končal osnovno in srednjo šolo, se že pred 20. rojstnim dnevom zaposlil, prvega otroka pa dobil šele pri 27 letih. Poročil se je šele pri 30. letu, nedolžnost pa izgubil pri 16.

čarno-bejli, aljaž-poredoš, andrej-bakreni, stand-up
Osebni arhiv
Aljaž Poredoš in Andrej Bakreni imata turnejo po Prekmurju.

Med turnejo sta obiskala že več prekmurskih krajev, kot so Pečarovci, Velika Polana, Filovci, Petanjci in Lončarovci, njun naslednji postanek pa bo 17. februarja v Rogašovcih.

Čeprav se njuna predstava loteva resnih tem, pa je njun pristop k humorju osvežujoče lahkoten, saj verjameta, da je smeh najboljša terapija.

čarno-bejli stand-up andrej-bakreni aljaž-poredoš