vestnik

Pomemben mejnik za pomursko podjetje

Vestnik.si, 7. 6. 2023
Carthago
Carthago 40.000 vozil
Aktualno

Podjetje Carthago, ki v Odrancih in delno tudi v Ormožu, proizvaja avtodome, se ponaša s posebnim uspehom, saj so izdelali 40.000 vozilo.

Odranski Carthago je v svojih 15 letih obstoja izdelal ze 40.000 vozil. 

“Ta prestižna številka predstavlja pomemben mejnik za podjetje, ki se je uveljavilo kot sinonim za vrhunsko kakovost in inovativnost v panogi avtodomov,” so sporočili iz podjetja.

Carthago je že od svoje ustanovitve leta 2008 nizal uspehe. Skozi leta so presegli številne mejnike, kot je izdelava več kot 1.000 avtodomov v letu 2011 in 20.000 vozil deset let po odprtju tovarne.

Jubilejni model, ki je dosegel ta izjemen dosežek, je prestižni Chic C-Line na podvozju Mercedes-Benz Sprinterja. Ta avtodom nove generacije je sinonim za vrhunskost Carthagovih vozil, saj združuje prostornost, dizajnersko notranjost in ekskluziven koncept osvetlitve v LED tehnologiji. S svojo udobno kopalnico z ločeno prho in velikimi posteljami z izvlečnimi stopnicami zagotavlja pravo udobje doma.

Leto 2023 je zaznamovalo prelomno obdobje za skupino Carthago. Poleg doseganja izjemne jubilejne številke so tudi razširili svoje delovne prostore. Carthago City, moderna uprava skupine Carthago v nemškem Aulendorfu, je praznovala svojo deseto obletnico, medtem ko so v Ormožu odprli drugi obrat. Ta širitev je ključna za nadaljnji razvoj podjetja in zagotavlja moderna delovna mesta za skoraj 850 zaposlenih na obeh lokacijah.

carthago 40000