vestnik

Čas dopustov: Na teh odsekih avtocest bodo med vikendom delne zapore

I.B., 20. 7. 2019
Sašo Bizjak
Fotografija je simbolična. 
Aktualno

Tudi predzadnji julijski vikend se od Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali pričakuje povečan promet. Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) napoveduje še zgostitve prometa v obratni smeri od sobote do ponedeljka. 

Zastoje je po obvestilih DARSA v soboto dopoldne pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, ves konec tedna in v ponedeljek pa na mejnih prehodih, zlasti s Hrvaško, in sicer v obeh smereh. Prihodnji teden bo povečan promet tudi zaradi pričetka počitnic v nekaterih delih Nemčije.

Štajerska avtocesta

V nedeljo bodo od 3.30 do 23. ure na odseku avtoceste A1 med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani potekala dela na voznem in odstavnem pasu. Promet proti prestolnici bo zato v razdalji okrog 500 metrov potekal po zoženem prehitevalnem pasu z omejitvijo hitrosti na 60 km/h.


Do 24. julija je med priključkoma Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru predvidena zapora voznega in odstavnega pasu na razdalji približno 500 metrov zaradi sanacije dilatacijskih stikov na viaduktih. Enaka zapora bo tudi med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje proti Mariboru. Na razdalji 200 metrov bo promet potekal le po prehitevalnem pasu.
Med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je urejen z menjavanjem pasov po sistemu 2+1 glede na prometne tokove. Pričakovati je zastoje v smeri prometa po enem pasu. Na priključku Slovenske Konjice je zaradi del zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane in uvoz nanjo proti Mariboru.
Med Vranskim in Šentrupertomje zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno štiri kilometre.
Do nedelje do 17. ure bosta napriključku Lukovica zaprta izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane ter uvoz nanjo proti Mariboruzaradi del odstranitve tamkajšnje cestninske postaje in preureditve njenega območja. Promet na počivališče poteka nemoteno.

image
Fotografija je simbolična.Sašo Bizjak

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do konca avgusta bo na odseku med Ivančno Gorico in Bičemv obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja. Ves promet na tem območju je preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer je urejen z menjavanjem pasov po sistemu 2 + 1 glede na prometne tokove.Možni so zastoji v smeri prometa po enem pasu.

Obalna hitra cesta

Na hitri cesti H6 je zaprt uvozni krakpriključka Slavček v smeri proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanja pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone. Zapora kraka bo trajala predvidoma do 30. septembra 2019.

image
Fotografija je simbolična.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca julija letos bo na odseku hitre ceste H4med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi promet v razdalji sedem kilometrov urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno (po enem pasu v vsako smer vožnje) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.

dars prometne napovedi za vikend