vestnik

Cepljeni učitelji iz velenjske osnovne šole poročajo o močnih reakcijah, Krek pravi, da gre za običajne težave

Vestnik, STA, 12. 3. 2021
Aleš Cipot
Cepljenje učiteljev. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Pouk na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje danes odpade. Šola namreč ne bo zmogla zagotoviti pedagoškega procesa, potem ko je 26 učiteljev napovedalo bolniško odsotnost zaradi močne reakcije na cepivo proti covidu-19, je zapisano v sporočilu staršem, ki ga je objavila šola.

V sredo sta bili kar dve tretjini učiteljev šole cepljeni proti covidu-19. "Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za petek odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka," je ravnatelj osnovne šole Sebastjan Kukovec v četrtek pozno zvečer sporočil staršem tamkajšnjih šolarjev. Odpovedan je tako pouk za vse učence od 1. do 9. razreda. Izpad petkovega pouka pa bodo nadomestili tekom šolskega leta, je zapisano v sporočilu.



Direktor NIJZ Milan Krek je danes za TV Slovenija dejal, da gre po informacijah zdravnikov iz Velenja pri cepljenju učiteljev za običajne težave, ki so opisane v protokolu pri uporabi cepiva AstraZeneca "Gre za povišano temperaturo, mrazenje … Zaplete, ki se v nekaj dneh popolnoma umirijo. Vse težave, ki se pojavijo pri cepljenju, se registrirajo in prihajajo v naš registrski center in jih vsak dan tudi pogledamo. Pogledali bomo tudi te in se bomo odločili, kako naprej," je dodal. 

koronavirus cepljenje šola