vestnik

Cerkev je v Ljutomeru umaknila župnika 

A. B., 11. 4. 2018
Saso Bizjak
Za cerkvenimi vrati je očitno prišlo do nove afere.
Aktualno

Andrej Zrim, ljutomerski župnik, se je znašel pod drobnogledom Cerkve zaradi prijav staršev o domnevnem nadlegovanju otrok.

"Dragi verniki, sestre in bratje v Kristusu! Sporočam, da se je moral po navodilih Zakonika cerkvenega prava in na osnovi mnenja Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab, ki deluje pri Slovenski škofovski konferenci, dosedanji gospod župnik Andrej Zrim, zaradi suma kaznivega dejanja, umakniti iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru. Umik iz župnije nikakor ne pomeni, da je osumljeni resnično kriv; to bo pokazal postopek, po pravnem načelu, da je obtoženi nedolžen, dokler se nasprotno ne dokaže. Po cerkvenih navodilih bo upravo prevzel gospod Zoran Car, dosedanji kaplan župnije, ki ima tudi vsa pooblastila za pastoralno oskrbo župnije, zato ga z dnem 8. aprila 2018 imenujem za upravitelja župnije."
Tako so se v murskosoboški škofiji odzvali na neuradne informacije, da naj bi bil ljutomerski župnik Andrej Zrim nadlegoval otroke. Za kakšne vrste nadlegovanje je šlo, ni znano, neuradno pa smo izvedeli, da policija tovrstnega primera iz Ljutomera za zdaj še ne preiskuje. Vse kaže, da je šlo za nespoštljivo komunikacijo med cerkevnimdostojanstvenikom in veroukarji. Za to so se menda pritožili starši vsaj treh otrok.
cerkev ljutomer Škofija Murska Sobota nadlegovanje
Kaj zdaj berejo drugi