vestnik

Češki veleposlanik se je mudil na obisku v Lendavi

Vestnik.si, 17. 8. 2023
Občina Lendava
Češki veleposlanik je obiskal Lendavo.
Aktualno

Lendavo je obiskal veleposlanik Češke republike, Nj. eksc. Juraj Chmiel, ki zaključuje štiriletni mandat službovanja v Sloveniji.

Češki veleposlanik se je v mestni hiši sestal z županom Občine Lendave Janezom Magyarjem, prijateljsko srečanje sta izkoristila za pogovor minulem sodelovanju in tudi o aktualnih temah. Pogovor je bila tudi priložnost za krepitev prijateljskih odnosov med Slovenijo in Češko ter izmenjavo mnenj o pomembnih vprašanjih, ki zadevajo obe državi, veleposlanik pa je izrazil tudi veliko zanimanje za dogodke povezane s poplavami v občini. 

Na svojem prvem obisku na začetku leta 2022 je češki veleposlanik predstavil možnosti sodelovanja na področju turizma, kulture, pobratenja mest in gospodarstva. Rezultat povezav in dogovorov je bila razstava o slovenskem arhitektu Jožetu Plečniku, ki je ključno zaznamoval prestolnici obeh držav, Slovenije in Češke, ki sta tesno povezani že od nekdaj.

občina-lendava, češki-veleposlanik, lendava
Občina Lendava
Češki veleposlanik je obiskal Lendavo.

Veleposlanik  je pohvalil prizadevanja Občine Lendava za razvoj kulture, turizma in medkulturnega dialoga v regiji in zagotovil, da bo tudi v prihodnje ohranil povezave s Slovenijo. Janez Magyar je povedal, da je tega srečanja izjemno vesel, in da si bo lendavska občina še naprej prizadevala za krepitev mednarodnih vezi in sodelovanje s partnerji iz različnih držav. Svoj obisk je sklenil na razglednem stolpu Vinairum Lendava, kjer mu je župan predstavil tudi ključne razvojne projekte v občini.

občina-lendava janez-magyar češki-veleposlanik