vestnik

Dela na Goričkem so zamaknjena. Kdaj bodo odprli cesto?

D. N., 10. 5. 2023
Jure Kljajić
»Izvajalec je glavna dela začel 22. junija lani, zaključil jih bo predvidoma junija letos,« pa so za Vestnik pojasnili na direkciji za infrastrukturo.
Aktualno

Na časovni zamik so vplivale težave izvajalca.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) je 18. marca lani podpisala pogodbo s podjetjem MAP-TRADE iz Slovenske Bistrice, ki je bilo na javnem razpisu izbrano za izvajalca del rekonstrukcije dveh prepustov in ureditve križišča pri gostilni Gaberšek na državni cesti Gornji Petrovci–Kuzma v naselju Kuzma. Kot je razvidno iz sklenjene pogodbe, ki je javno dostopna, se je izvajalec obvezal začeti z deli najkasneje v roku desetih dni po sklenitvi pogodbe, dela pa bi se morala v skladu s terminskim planom izvajanja del končati v roku 180 dni oziroma šestih mesecev po uvedbi v delo.

gradbena-dela-kuzma-gaberšek, zapora-ceste, gradbišče
Jure Kljajić
»Izvajalec je glavna dela začel 22. junija lani, zaključil jih bo predvidoma junija letos,« pa so za Vestnik pojasnili na direkciji za infrastrukturo.

Ker dela niso bila končana po prvotnem terminskem planu, je bil 6. oktobra lani sklenjen aneks k pogodbi, v katerem se je rok dokončanja del podaljšal na 15. november 2022. Ker dela tudi do takrat niso bila končana, je direkcija 7. decembra lani z izvajalcem podpisala še drugi aneks, v katerem so rok dokončanja del podaljšali do 15. aprila letos. »Izvajalec je glavna dela začel 22. junija lani, zaključil jih bo predvidoma junija letos,« pa so za Vestnik pojasnili na direkciji za infrastrukturo. Na časovni zamik pri gradnji je vplivala prilagoditev projektne dokumentacije dejanskemu stanju na terenu in tudi operativne težave izvajalca pri zagotovitvi delovne sile, materialov in storitev.

gradbena-dela-kuzma-gaberšek, zapora-ceste, gradbišče
Jure Kljajić
Po prvotnem terminskem planu bi morala biti dela v naselju Kuzma pri gostilni Gaberšek končana že lani.

V sklopu projekta na omenjeni državni cesti, katerega celotna vrednost znaša 477.509 evrov, poteka sicer gradnja nadomestnega prepusta čez Dolički potok in prepusta čez potok Lukaj, ureditev križišča pri gostilni Gaberšek, hkrati pa rekonstrukcija pripadajočega dela regionalne ceste. »Dela so v tem trenutku pri koncu, treba je urediti še hidroizolacijo na prepustu čez potok Lukaj, fino izravnavo pred asfaltiranjem, dokončno postaviti prometne znake, sledi še asfaltiranje in izdelava horizontalne prometne signalizacije ter ureditev okolice,« so še pojasnili na direkciji.

drsi kuzma cesta obnova