vestnik

(Cesta Murska Sobota - Gederovci) Izvajalec del izbran, začetek šele jeseni

I.B., 29. 6. 2021
Nataša Juhnov
Se bodo dela pričela jeseni?
Aktualno

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je izbrala gradbinca, ki bo izvedel rekonstrukcijo ceste med Mursko Soboto in Gederovci.

Na javnem razpisu, ki je bil objavljen v začetku tega leta, je bilo izbrano gradbeno podjetje Pomgrad, d. d., partner v projektu pa bo gradbeno podjetje Strabag, d. o. o. Skupna vrednost pogodbe je nekaj čez 9,5 milijona evrov. »Zelo sem vesel, da je naposled prišlo do odločitve, in sedaj lahko le čakamo, da se obnova začne,« pravi Franc Horvat, župan Občine Tišina, skozi katero poteka večina poti. Tišinska občina bo za projekt namenila okoli 900 tisoč evrov, okoli 50 tisočakov pa Mestna občina Murska Sobota. 

65392e9138f0ad6369351aeef69000fa
Nataša Juhnov
Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je izbrala gradbinca, ki bo izvedel rekonstrukcijo ceste med Mursko Soboto in Gederovci.

Pred nekaj meseci se je sicer omenjalo, da bi se lahko rekonstrukcija začela v poletnih mesecih, vendar se je za tri tedne zavlekla že odločitev o izbiri izvajalca. Horvat dodaja, da je v postopku možna še pritožba zoper izbiro, potem bo še podpis pogodbe, tako da sedaj računa, da bi se dela začela jeseni, približno v začetku septembra. Ob tem še opozarja, da je trenutno po omenjenem odseku speljan obvoz zaradi sanacije ceste Lemerje–Grad in da imajo informacije, da se bodo dela tam podaljšala. Na začetek dolgo pričakovane obnove lahko torej vpliva tudi to dejstvo. »Vsi že komaj čakamo to obnovo, bo pa potrebnega dosti potrpljenja naših občanov, predvsem tistih iz Vanče vasi, Rankovec, Gederovec in Sodišinec, kjer se bodo verjetno obrnili prometni tokovi, pa tudi pot se bo podaljšala. Ko bomo dobili informacije, kakšen bo načrt dela, bomo vse tudi pravočasno obvestili,« še pove tišinski župan. 

obnova-ceste murska-sobota gederovci