vestnik

Četrtek je dan za Vestnik. kaj boste lahko brali?

Vestnik.si, 28. 12. 2023
Vestnik.si
Vestnik, 28. december.
Aktualno

Izšla je zadnja številka Vestnika v letu 2023, z njo tudi priloga Pen. Kaj prinašata?

Poglejmo najprej v Pen. Obiskali smo Janeza Ferencka, duhovnika v Župniji Apače, ki je letošnji najboljši skrbnik gozda na območju murskosoboške enote Zavoda za gozdove. V temi meseca smo obdelali novelo zakona o javni rabi slovenščine, v rubriki Legende pa je tokrat mesto našel Jože Ružič, širši javnosti znan kot vodja skupine Magnet, a je priljubljen tudi v šolskih učilnicah. 

Preidimo še na Vestnik. V naslovni temi pišemo o tem, da se v naselju Murski Črnci ukvarjajo z idejo o odcepitvi kraja od Občine Tišina in priključitvi k Mestni občini Murska Sobota. Prebrali boste lahko, zakaj takšne težnje, kakšna je na tem področju zakonodaja ter kakšno je mnenje občin. 



Zemljiški spor med Kmetijskim gospodarstvom Lendava in Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov se je končal z razsodbo višjega sodišča, po kateri mora kmetijsko gospodarstvo vrniti skladu več kot dva tisoč hektarjev obdelovalne državne zemlje, ki jo je imelo v zakupu. Večinski lastnik KG Lendava Jožef Magyar pa naj bi pravico iskal tudi z vložitvijo zahtevka za revizijo pravdnega postopka. 

Predstavljamo še podjetje Atelier A, ki izdaja plemenite tiske, prav tako pa pišemo o preobratu na sojenju tujcu, ki je v Slomškovi ulici v Murski Soboti žrtvi prizadejal kar 37 ran. 

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop. 

Vestnik nova-številka 28.-december