vestnik

Človeštvo potrebuje Boga, da bi zgradilo most

Mag. Leon Novak, škof Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji, 25. 12. 2020
Nataša Juhnov
Leon Novak
Aktualno

Prenovljeno jedro našega mesta Murska Sobota je v teh dneh zasvetilo v novi podobi decembrskih luči. Praznična razsvetljava in lučke vzbujajo v nas občudovanje in veselje. Tudi angelsko sporočilo o rojstvu Odrešenika je v srcu pastirjev porodilo radost, začudenje in navdušenje. Glasi se: »Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo. Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija Gospod.« (Lk 2, 10-11).

Jezus, Božji sin, se je učlovečil, da bi se solidariziral z nami v lepih, še posebej pa v tistih neprijetnih trenutkih. Z vstopom Božje luči v naše srce življenje zasveti v prenovljeni obliki. Bog bogato deli svojo simpatijo, naklonjenost in ljubezen, da bi se premraženo srce posameznika ogrelo in zaživelo v novem upanju. Človeštvo potrebuje Boga, da bi lahko zgradilo most čez globoko brezno osredotočenosti nase in si zagotovilo neprekinjen dostop do blagodejne velikodušnosti. Jedro božičnega sporočila je, da je za ljubečega darovanje bolj blagodejno kot jemanje ali podarjanje, celo takrat, ko mu podarjanje raztrga srce ali povzroči globoko rano oziroma izzove nehvaležnost tistega, ki je darilo prejel.

Ob tej priložnosti naj se iz srca zahvalim vsem zaposlenim v zdravstvu, v domovih za ostarele, številnim prostovoljcem, ki v času pandemije koronavirusa delijo človeško in Božjo ljubezen s trpečimi, umirajočimi in osamljenimi. Cenjenim bralcem in bralkam Vestnika želim blagoslovljen, zdrav in z angelskim veseljem napolnjen božič.

murska-sobota, leon-novak, evangeličanski-škof
Nataša Juhnov
Leon Novak

leon-novak evangeličanska-cerkev-av-na-slovenskem