vestnik

Občina Črenšovci z izvajalcem podpisala pogodbo za visokovodni nasip

Vestnik.si, 19. 11. 2022
Arhiv občine
Občina Črenšovci je s ponudnikom podpisala pogodbo.
Aktualno

Županja Občine Črenšovci Vera Markoja in direktor podjetja Pomgrad - VGP Andrej Biro sta podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije in pridobitev soglasij za projekt Dograditev in nadvišanje visokovodnega nasipa Mure.

Na javno naročilo za izbiro izdelovalca, ki ga je občina objavila junija, ni prispela nobena ponudba, nato je sledil postopek s pogajanji brez predhodne objave. Ponudbo je oddalo omenjeno podjetje, njegov partner je podjetje ASPA-ing. Pogodbena vrednost del znaša 643.093,11 evrov z DDV. Rok za dokončanje izdelave projektne dokumentacije je pa 30. junij 2023.

Vrednost celotnega projekta znaša 18 milijonov evrov in ga vodi Direkcija za vode. Občina mora izdelati vso potrebno tehnično dokumentacijo in gradbeno dovoljenje. Kot so sporočili iz občine, bo dograditev in nadvišanje nasipa na vplivnem območju Bistrica potekal na obstoječi trasi visokovodnega nasipa. Rok za dokončanje celotnega projekta je do konca leta 2026, sofinancira bo iz sredstev Evropske unije, sredstva Mehanizma za okrevanje in odpornost. 

občina-črenšovci visokovodni-nasipi