vestnik

Daihen Varstroj dokončal naložbo

M. H., 27. 12. 2022
Arhiv podjetje
Nova hala podjetja Daihen Varstroj je pomembna za razvojni preboj podjetja in utrditev njegove vloge znotraj japonske korporacije Daihen. Foto Daihen Varstroj
Aktualno

Lendavsko podjetje Daihen Varstroj je dokončalo naložbo v proizvodnjo robotskih sistemov in skladišče za robotizacijo, to pomembno pridobitev pa je že tudi izročilo v uporabo.

»V novih prostorih delujemo že več kot mesec dni,« je povedal Matjaž Vnuk, direktor družbe, ki je pomemben člen v mreži japonske globalne korporacije Daihen Corporation. Slovesno odprtje bo v začetku pomladi prihodnje leto.

Podjetje je naložbo, vredno 2,2 milijona evrov, ki utrjuje njegov položaj in mu zagotavlja razvojni preboj, načrtovalo že lani, letos pa jo je tudi izvedlo. Gre za projekt vzpostavitve skladiščno-logističnega centra za vsa podjetja Daihen v Evropi, v sklopu tega so zgradili proizvodno halo v velikosti dva tisoč kvadratnih metrov. Ta bo podpirala proizvodnjo nove generacije robotskih celic EasyArc, naložba zajema tudi novo opremo in sisteme za proizvodnjo sklopov zahtevnejših robotskih sistemov.

Podjetje Daihen Varstroj je bilo v letošnji akciji Pomursko podjetje leta, ki jo skupaj pripravljata Pomurska gospodarska zbornica in Vestnik, uvrščeno  med pet najuspešnejših podjetij v kategoriji srednje velika podjetja za poslovno leto 2021.

daihen-varstroj lendava
Kaj zdaj berejo drugi