vestnik

Dajejo poudarek domoljubju

T. M., 8. 5. 2019
Osebni Arhiv
Učenka sedmega razreda OŠ Bogojina Marinka Horvat je v Ljubljani prejela zlato medaljo v okviru 11. državnega literarnega natečaja z naslovom Lipa kot simbol slovenstva. 
Aktualno

Osnovna šola Bogojina je edina šola v Sloveniji, ki je v Ljubljani prejela priznanje za večletno sodelovanje na literarnem natečaju Moja rodna domovina.

»Slovenija je pomemben del v mozaiku Evrope. Tudi zato moramo kot majhen narod še posebej stremeti k ohranitvi svoje identitete in slovenskega jezika. Na lastno domovino, kulturo in dom smo lahko izjemno ponosni. Prav tu je tudi ključna vloga staršev, učiteljev, lokalne skupnosti in vseh, ki smo vpeti v vzgojno-izobraževalni sistem in življenja mladih, da vedno znova ozaveščamo o temeljnih vrednotah domovine. Zato je spodbujanje in ohranjanje domovinskih vrednot med mladimi eden izmed vzgojno-izobraževalnih ciljev slovenske osnovne šole, ki mu vztrajno sledimo tudi v OŠ Bogojina. Med drugim tudi z večletnim sodelovanjem na literarnem natečaju Moja rodna domovina, katerega častni pokrovitelj je predsednik Borut Pahor,« so v izjavi za javnost zapisali na bogojinski osnovni šoli.
Njihova učenka sedmega razreda Marinka Horvat je v Ljubljani prejela zlato medaljo v okviru 11. državnega literarnega natečaja z naslovom Lipa kot simbol slovenstva. Priznanje je prejela tudi njena mentorica Marjetka Erdelji, ravnateljica Sabina Juhart pa je prevzela priznanje, ki ga je šola dobila kot edina v Sloveniji za večletno sodelovanje na tem natečaju. Bogojinska osnovna šola se je na prireditvi predstavila tudi s predstavitvenim filmom.
oš bogojina