vestnik

Damjan Anželj: "Naj se kaj tako sramotnega in nizkotnega nikoli več ne ponovi"

Vestnik.si, 19. 2. 2024
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Aktualno

Murskosoboški župan se je odzval na včerajšnji incident.

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je ostro obsodil včerajšnji incident v Fazaneriji, ki bi se lahko končal tragično, ter izrazil ničelno toleranco do tovrstnih izgredov navijaških skupin. "V Murski Soboti smo pretreseni in ogorčeni po včerajšnjem incidentu mariborskih navijačev na nogometni tekmi v Fazaneriji, v katerem so bili poškodovani naši igralci in kondicijski trener," je začel svoj zapis Anželj. Kot navaja, tudi sam deluje v nogometu kot delegat Nogometne zveze Slovenije in Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, obe zvezi pa imata ničelno toleranco do uporabe pirotehničnih sredstev. Dodaja, da je povsem jasno, da vandalizem in objestno razgrajanje ne spadata na športne prireditve.
Anželj ugotavlja, da nekateri na športno prireditev ne pridejo zaradi športnih užitkov, ampak izkoristijo dogodek za objestnost in vandalizem, kar je še posebej zaskrbljujoče v primerih, ko to ogroža varnost športnikov in ostalih udeležencev prireditve. Vsem igralcem in kondicijskemu trenerju, ki so bili poškodovani, želi čimprejšnje okrevanje in upa, da jim poškodbe ne bodo pustile trajnih posledic.
"Naj se kaj tako sramotnega in nizkotnega nikoli več ne ponovi, ne na Fazaneriji, ne na katerem koli drugem stadionu," je še zaključil.

damjan-anželj nš-mura incident fazanerija