vestnik

Dan zmage tradicionalno zaznamovali tudi v Murski Soboti

Vestnik.si, 9. 5. 2023
FB Mestna občina Murska Sobota
Slavnostni govornik je bil podžupan Mestne občine Murska Sobota Timi Gomboc.
Aktualno

Združenje borcev za vrednote NOB Murska Sobota je na Trgu zmage priredilo spominsko slovesnost ob dnevu zmage in dnevu Evrope.

Slavnostni govornik na slovesnosti ob obletnici zmage nad nacizmom in fašizmom ter konca 2. svetovne vojne na evropskih tleh je bil podžupan Mestne občine Murska Sobota Timi Gomboc.

dan-zmage, trg-zmage
FB Mestna občina Murska Sobota
Dan zmage so zaznamovali tudi v Murski Soboti pred Trgom zmage.

Spomnil je, da je spomenik zmage v mestu posvečen vsem borcem za svobodo, poleg Partizanov tudi tistim, ki so jim pomagali pri osvoboditvi leta 1945, torej vojakom Rdeče armade. "Ne glede na to, kaj se danes dogaja v svetu, se moramo zavedati, da so se ti možje v tistem času složno in pogumno zoperstavili zlu nacizma in fašizma, z namenom osvoboditve našega naroda in naše zemlje. Mnogi od njih so za to, da danes mi živimo v svobodi, plačali s svojimi življenji in oni so tisti, ki si ne glede na vse zaslužijo naš poklon. Hkrati naj nam je ta spomenik v opomin, da nikoli in nikjer ne bo potrebno zgraditi podobnega spominskega obeležja," je še poudaril Gomboc, ki je nato s podžupanom Juretom Langom v imenu občine položil venec v spomin padlim za svobodo. 

dan-zmage, trg-zmage
FB Mestna občina Murska Sobota
Dan zmage so zaznamovali tudi v Murski Soboti pred Trgom zmage.

Venec so nato položili še člani Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota, krajši kulturni program pa so pripravili dijaki Gimnazije Murska Sobota. 

dan-zmage dan-evrope trg-zmage-murska-sobota