vestnik

Danes dopoldne še deževno in vetrovno, popoldne jasnitev

STA, 5. 11. 2023
Facebook/Vremenska postaja Bohinjska Bistrica
Sotočje Bohinjske Bistrice in Save Bohinjke.
Aktualno

Danes se bo postopno zjasnilo, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne države. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 11, drugod od 14 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo dokaj sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije, tam bo proti večeru možna tudi kakšna kratkotrajna ploha. Popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo med 2 in 7, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bo nastalo nekaj ploh. V sredo bo delno jasno z jutranjo meglo po nižinah.

Vremenska slika: Nad večino Evrope je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se iznad naših krajev pomika proti vzhodu. Nad naše kraje v višinah z zahodnimi vetrovi priteka nekoliko hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo po prehodu vremenske fronte povsod zjasnilo, le v Alpah in v Gorskem Kotarju bo še bolj oblačno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V ponedeljek bo delno jasno, popoldne bo več oblačnosti južno od nas, kjer bodo možne tudi posamezne plohe.

Biovreme: Čez dan bo vremenska obremenitev popustila. Vpliv vremena na počutje bo v ponedeljek ugoden.

slovenija vreme